עוגת לימון רכה ועסיסית
העוגה הזאת היא הוכחה שבשביל מנות מעולות לא צריך להסתבך או ללהטט עם יותר מדי מרכיבים: קמח, סוכר, חמאה (ברוחב לב), ביצים ולימון - מעבר לזה לא צריך כלום (רק להקשיב להוראות של עדיקוש, כמובן)
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ:
240 גרם חמאה רכה
240 גרם סוכר לבן
4 ביצים L
240 גרם קמח תופח
קליפה מגוררת מלימון שלם
מיץ מחצי לימון
לסירופ:
80 גרם סוכר
80 גרם מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי.
2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר, עד לקבלת מרקם של ממרח.
3 מגרדים את צידי הקערה ומוסיפים את הביצים. ממשיכים לערבב עד איחוד מלא.
4 מגרדים שוב את הצדדים והתחתית כדי לוודא שאין שאריות לא מעורבבות, ומוסיפים את הקמח.
5 מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ ומערבבים רק עד איחוד. חשוב לוודא שכל החמאה התאחדה לתערובת ולא נשארה בתחתית.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מיישרים את החלק העליון ואופים 50-55 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
7 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בקלחת קטנה סוכר ומיץ לימון. מוודאים שלא נשאר סוכר בתחתית, מערבבים ומניחים בצד.
8 מוזגים את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מניחים לצינון של שעתיים לפחות.
9 מחלצים מהתבנית ומגישים. אפשר לקשט באבקת סוכר ו/או מעט קליפת לימון מגוררת.
לבלוג של עדי - עדיקוש
והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי
** העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.