אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת לימון רכה ועסיסית

העוגה הזאת היא הוכחה שבשביל מנות מעולות לא צריך להסתבך או ללהטט עם יותר מדי מרכיבים: קמח, סוכר, חמאה (ברוחב לב), ביצים ולימון - מעבר לזה לא צריך כלום (רק להקשיב להוראות של עדיקוש, כמובן)

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 18/08/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ:

240 גרם חמאה רכה

240 גרם סוכר לבן

4 ביצים L

240 גרם קמח תופח

קליפה מגוררת מלימון שלם

מיץ מחצי לימון

לסירופ:

80  גרם סוכר

80 גרם מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי.

2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר, עד לקבלת מרקם של ממרח.

3 מגרדים את צידי הקערה ומוסיפים את הביצים. ממשיכים לערבב עד איחוד מלא.

4 מגרדים שוב את הצדדים והתחתית כדי לוודא שאין שאריות לא מעורבבות, ומוסיפים את הקמח.

5 מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ ומערבבים רק עד איחוד. חשוב לוודא שכל החמאה התאחדה לתערובת ולא נשארה בתחתית.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מיישרים את החלק העליון ואופים 50-55 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

7 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בקלחת קטנה סוכר ומיץ לימון. מוודאים שלא נשאר סוכר בתחתית, מערבבים ומניחים בצד.

8 מוזגים את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מניחים לצינון של שעתיים לפחות.

9 מחלצים מהתבנית ומגישים. אפשר לקשט באבקת סוכר ו/או מעט קליפת לימון מגוררת.

 

עוגת לימון  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת לימון |צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי

** העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.