אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת גבינה לשבועות

מתכון מנצח לעוגת גבינה אפויה וטעימה

| יריד האוכל של דיזנגוף סנטר | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

1ק"ג גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינת נפוליון
2 גביעים שמנת של פעם
6 ביצים מופרדות (מספר 2)
2 כוסות סוכר (אחת לקרם חלבונים ואחת לחלמונים עם הגבינה)
2 סוכר וניל
6 כפות אבקת קורנפלור

אופן ההכנה:

1 משמנים במרגרינה תבנית 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

2 מחממים תנור ל-220 מעלות.

3 מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר.

4 בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, קורנפלור ,סוכר וניל, גבינות וכוס הסוכר שנותר עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מוסיפים את הקצף לקערת הגבינה בשלוש פעמים בתנועות עטיפה.

6 מכניסים לתנור החם בתוך אמבט מים חמים, עד שהעוגה נראית ממש מוכנה. מורידים את החום ל-150 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות.

7 כאשר העוגה מוכנה מכבים את התנור ומשאירים כחצי שעה בתנור סגור וכבוי.