צילום׃ יחסי ציבור
עוגת גבינה לשבועות
מתכון מנצח לעוגת גבינה אפויה וטעימה
| יריד האוכל של דיזנגוף סנטר
| פורסם 12/05/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
1ק"ג גבינה לבנה 5%
1 גביע גבינת נפוליון
2 גביעים שמנת של פעם
6 ביצים מופרדות (מספר 2)
2 כוסות סוכר (אחת לקרם חלבונים ואחת לחלמונים עם הגבינה)
2 סוכר וניל
6 כפות אבקת קורנפלור
אופן ההכנה:
1 משמנים במרגרינה תבנית 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.
2 מחממים תנור ל-220 מעלות.
3 מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר.
4 בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, קורנפלור ,סוכר וניל, גבינות וכוס הסוכר שנותר עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים את הקצף לקערת הגבינה בשלוש פעמים בתנועות עטיפה.
6 מכניסים לתנור החם בתוך אמבט מים חמים, עד שהעוגה נראית ממש מוכנה. מורידים את החום ל-150 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות.
7 כאשר העוגה מוכנה מכבים את התנור ומשאירים כחצי שעה בתנור סגור וכבוי.