אוכל
צילום׃ swalls, Istock

בראוניז שוקולד פאדג'

הקינוח השוקולדי האולטימטיבי היישר ממטבחה של אביבה ממאסטר שף - זהירות, ממכר!

אביבה פיבקו | mako | פורסם 10/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם שוקולד מריר
250 גרם סוכר
250 גרם חמאה לא קרה
2 סוכר וניל
4 ביצים
180 גרם קמח לבן רגיל
5 כפות קקאו
חצי כפית מלח
200 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים את השוקולד בקערה מעל מים כמעט רותחים (בן מארי). חשוב שלא ייכנסו מים לשוקולד.

3 מקציפים את החמאה במיקסר ידני.

4 מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יפה.

5 מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, בהדרגה.

6 מוסיפים את כל החומרים היבשים (קמח, קקאו ומלח), ולבסוף את השוקולד המומס.

7 מערבבים בעדינות עד שכל החומרים מתמזגים, ומוסיפים את האגוזים.

8 מעבירים לתבנית בגודל 30 על 40 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ומחליקים את התערובת לגובה אחיד.

9 אופים 35 עד 40 דקות, מקררים מעט וחותכים לריבועים. רצוי לאכול חמים. לאחר קירור מלא, שומרים במיכל אטום.