צילום׃ swalls, Istock
בראוניז שוקולד פאדג'
הקינוח השוקולדי האולטימטיבי היישר ממטבחה של אביבה ממאסטר שף - זהירות, ממכר!
אביבה פיבקו | mako
| פורסם 10/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
200 גרם שוקולד מריר
250 גרם סוכר
250 גרם חמאה לא קרה
2 סוכר וניל
4 ביצים
180 גרם קמח לבן רגיל
5 כפות קקאו
חצי כפית מלח
200 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים את השוקולד בקערה מעל מים כמעט רותחים (בן מארי). חשוב שלא ייכנסו מים לשוקולד.
3 מקציפים את החמאה במיקסר ידני.
4 מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יפה.
5 מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, בהדרגה.
6 מוסיפים את כל החומרים היבשים (קמח, קקאו ומלח), ולבסוף את השוקולד המומס.
7 מערבבים בעדינות עד שכל החומרים מתמזגים, ומוסיפים את האגוזים.
8 מעבירים לתבנית בגודל 30 על 40 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ומחליקים את התערובת לגובה אחיד.
9 אופים 35 עד 40 דקות, מקררים מעט וחותכים לריבועים. רצוי לאכול חמים. לאחר קירור מלא, שומרים במיכל אטום.