אוכל
צילום׃ עודד קרני

בר גרנולה ופירות יבשים

חטיף חגיגי ומיוחד לכבוד ט"ו בשבט

אורי שפט | מאפיית לחמים | פורסם 21/01/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם שיבולת שועל
40 גרם אגוזי לוז
40 גרם שקדים שלם קלוף
40 גרם פקאן
30 גרם גרעיני דלעת
30 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם דבש
60 גרם סילאן
60 גרם טחינה
100 גרם סוכר חום כהה
50 גרם שמן קנולה
כפית קינמון
גרידת תפוז
קורט מלח
50 גרם קוקוס לבן
30 גרם שומשום
50 גרם משמשים
50 גרם צימוקים
40 גרם דבלים
80 גרם חמוציות
40 גרם שזיף שחור

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים שיבולת שועל, אגוז לוז, שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה. במשך 9 דקות. 2.חותכים את הפירות יבשים לקוביות קטנות בגודל: 1X1 מערבבים את כל הפירות החתוכים עם היבשים . 3.מבשלים בתוך סיר: דבש, סילאן, סוכר חום, שמן קנולה מערבבים. 4.שופכים מעל את תערובת הדבש ומערבבים היטב. מרפדים תבנית בניילון נצמד, או נייר אפייה. 5.דוחסים את התערובת תוך כדי הידוק מתמיד, מניילנים בניילון נצמד. 6.מקררים לפחות 4 שעות או מקפיאים כ-שעתיים לפחות. 7.חותכים בעזרת סכין חדה לחטיפים בגודל 6X3.