הבלונדיז הכי מושחתים שיש
חיתוכיות קטנות ומושחתות בקטע טוב, שמצאנו בעמוד המתכונים "ישראלי קיטשן": שכבת בצק פריך עם שוקולד לבן, קומה של חטיפי שוקולד - איזה שאוהבים - וציפוי גנאש עשיר מלמעלה. וכל האושר הזה בחצי שעה עבודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
לרינג 20*20 ס"מ:
170 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום בהיר (חצי כוס)
65 גרם סוכר חום כהה (3 כפות דחוסות ועוד כפית דחוסה)
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
1 ביצה לארג'
1חלמון לארג'
כפית תמצית וניל
215 גרם קמח עוגיות או רב תכליתי (כוס וחצי ועוד כפית)
100 גרם שוקולד צ'יפס לבן
להרכבה:
2 חבילות שוקולד חלב (אפשר לשלב קינדר, טוויקס, סניקרס או כל חטיף שוקולד שאתם אוהבים)
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים את הרינג קודם בנייר כסף (ליצירת תחתית), ואז בנייר אפייה (למניעת הדבקה).
2 מקציפים במיקסר את החמאה והסוכרים במהירות גבוהה 5-6 דקות, עד לקבלת קרם אוורירי.
3 מוסיפים ביצה, חלמון ווניל ומערבבים בעזרת לקקן.
4 מוסיפים את הקמח והשוקולד הלבן ומקפלים לתערובת אחידה.
5 יוצקים מחצית מהתערובת לרינג, מסדרים מעל את השוקולד, מכסים ביתרת התערובת ומחליקים.
6 אופים 30-32 דקות (זהירות לא לייבש), מוציאים מהתנור ומצננים במקרר. במהלך הקירור העוגה תקבל שקע במרכז, וזה בסדר גמור.
7 הציפוי: ממיסים שוקולד, שמנת וחמאה במיקרוגל לגנאש אחיד, ויוצקים על העוגה. מיישרים מעט. אפשר לקשט עם שוקולד לבן.
8 מקררים היטב לפני החיתוך. פורסים לקוביות עסיסיות ומגישים.
את המתכון המושחת הזה, של הקונדיטור והבעלים של סטודיו ללימודי אפייה גל בוכניק, מצאנו בדף המתכונים הגדול בישראל באינסטגרם - ישראלי קיטשן