אוכל
צילום׃ גל בוכניק, אוכל טוב

הבלונדיז הכי מושחתים שיש

חיתוכיות קטנות ומושחתות בקטע טוב, שמצאנו בעמוד המתכונים "ישראלי קיטשן": שכבת בצק פריך עם שוקולד לבן, קומה של חטיפי שוקולד - איזה שאוהבים - וציפוי גנאש עשיר מלמעלה. וכל האושר הזה בחצי שעה עבודה

גל בוכניק | ישראלי קיטשן | פורסם 02/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לרינג 20*20 ס"מ:

170 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר חום בהיר (חצי כוס)

65 גרם סוכר חום כהה (3 כפות דחוסות ועוד כפית דחוסה)

100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

1 ביצה לארג'

1חלמון לארג'

כפית תמצית וניל

215 גרם קמח עוגיות או רב תכליתי (כוס וחצי ועוד כפית)

100 גרם שוקולד צ'יפס לבן

להרכבה:

2 חבילות שוקולד חלב (אפשר לשלב קינדר, טוויקס, סניקרס או כל חטיף שוקולד שאתם אוהבים)

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

25 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים את הרינג קודם בנייר כסף (ליצירת תחתית), ואז בנייר אפייה (למניעת הדבקה).

2 מקציפים במיקסר את החמאה והסוכרים במהירות גבוהה 5-6 דקות, עד לקבלת קרם אוורירי.

3 מוסיפים ביצה, חלמון ווניל ומערבבים בעזרת לקקן.

4 מוסיפים את הקמח והשוקולד הלבן ומקפלים לתערובת אחידה.

5 יוצקים מחצית מהתערובת לרינג, מסדרים מעל את השוקולד, מכסים ביתרת התערובת ומחליקים.

6 אופים 30-32 דקות (זהירות לא לייבש), מוציאים מהתנור ומצננים במקרר. במהלך הקירור העוגה תקבל שקע במרכז, וזה בסדר גמור.

7 הציפוי: ממיסים שוקולד, שמנת וחמאה במיקרוגל לגנאש אחיד, ויוצקים על העוגה. מיישרים מעט. אפשר לקשט עם שוקולד לבן.

8 מקררים היטב לפני החיתוך. פורסים לקוביות עסיסיות ומגישים.

בלונדיז של גל בוכניק (צילום: גל בוכניק, אוכל טוב)
תתפרעו עם השוקולד בפנים. בלונדיז משוחתות|צילום: גל בוכניק, אוכל טוב

את המתכון המושחת הזה, של הקונדיטור והבעלים של סטודיו ללימודי אפייה גל בוכניק, מצאנו בדף המתכונים הגדול בישראל באינסטגרם - ישראלי קיטשן