אוכל

טארט תאנים וגבינת צאן

מאפה מרענן, מוגש קר

אור גץ | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 גליל של גבינת צאן סנט מור
10 תאנים טריות
6 כפות דבש
2 ענפי טימין
בצק עלים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרדדים מעט את בצק העלים וחותכים לפי גודל התבנית. מנקבים את מרכז הבצק בעזרת מזלג . פורסים את התאנים והגבינה לפרוסות דקות (חשוב!) מסדרים פרוסות תאנים וגבינה לסירוגין (רעפים) , כאשר מותירים שוליים מסביב. מברישים את השוליים בדבש ,מפזרים עלי טימין ואופים כ- 20 דקות עד שהגבינה נמסה והמאפה זהוב. מצננים, פורסים ומגישים עם סלט של עלי ארוגולה טריים וחומץ בלסמי מרוכז.