טארט תאנים וגבינת צאן
מאפה מרענן, מוגש קר
אור גץ | תוכנית הבוקר של קשת
| פורסם 02/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 גליל של גבינת צאן סנט מור
10 תאנים טריות
6 כפות דבש
2 ענפי טימין
בצק עלים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרדדים מעט את בצק העלים וחותכים לפי גודל התבנית. מנקבים את מרכז הבצק בעזרת מזלג . פורסים את התאנים והגבינה לפרוסות דקות (חשוב!) מסדרים פרוסות תאנים וגבינה לסירוגין (רעפים) , כאשר מותירים שוליים מסביב. מברישים את השוליים בדבש ,מפזרים עלי טימין ואופים כ- 20 דקות עד שהגבינה נמסה והמאפה זהוב. מצננים, פורסים ומגישים עם סלט של עלי ארוגולה טריים וחומץ בלסמי מרוכז.