אוכל
צילום׃ Laura Johansen, GettyImages IL

עוגיות יוגורט מלוחות

לנישנוש ולאירוח

מחלבת בית יצחק | גלובס | פורסם 01/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות 2+ כפות קמח (300 גרם)
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות בינוניות
200 גרם יוגורט כבשים סמיך
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הקמח עם החמאה לכדי תערובת פירורית. מוסיפים את היוגורט ואת המלח, ולשים לבצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות. 2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה. 3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (רבע סנטימטר). חותכים בסכין, או בחותכן לפיצה, מעוינים קטנים, ומניחים בתבנית. מברישים את פני הבצק בביצה וזורים מעל את השומשום. 4. אופים במשך 5-10 דקות, עד שהבצק מתחיל לתפוח מעט. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות צלזיוס. אופים עוד 10-15 דקות, עד שהמעוינים מזהיבים היטב. מוציאים ומצננים על רשת.