אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת שמנת קרה עם חמאת בוטנים

עוגה צוננת, שמנתית ומקסימה, עם נוכחות של חמאת בוטנים ותחתית בטעם אוריאו

דליה מאיר | | פורסם 04/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית: עגולה מתפרקת 24 ס"מ, משומנת

לקלתית

25 עוגיות אוריאו
60 גרם חמאה מומסת

למלית

1 כוס חמאת בוטנים (250 מ"ל)
1 גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
2 כוסות אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה

לציפוי

1 שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר בצבע לימון (ניתן להשיג בסופר)
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מרסקים את העוגיות דק ומערבבים עם החמאה המומסת. מרפדים את התבנית – בסיס פלוס קצת יותר מחצי גובה השוליים – בעיסת העוגיות. אופים 6 דקות ומניחים לצינון.

3 מערבבים היטב במערבל עם וו גיטרה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים, עד שמתקבלת בלילה קטיפתית. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים עד לאחידות. מעבירים לקערה אחרת.

4 שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.

5 מאחדים את שני הקציפות, ומשטחים בתבנית. מכניסים למקפיא לשעתיים.

6 מקציפים את חומרי הציפוי יחד עד לקבלת קצפת יציבה.

7 מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים את הקצפת. מאחסנים במקרר עד להגשה ביום למחרת.