עוגת שמנת קרה עם חמאת בוטנים
עוגה צוננת, שמנתית ומקסימה, עם נוכחות של חמאת בוטנים ותחתית בטעם אוריאו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית: עגולה מתפרקת 24 ס"מ, משומנת
לקלתית
25 עוגיות אוריאו
60 גרם חמאה מומסת
למלית
1 כוס חמאת בוטנים (250 מ"ל)
1 גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
2 כוסות אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה
לציפוי
1 שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר בצבע לימון (ניתן להשיג בסופר)
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 מרסקים את העוגיות דק ומערבבים עם החמאה המומסת. מרפדים את התבנית – בסיס פלוס קצת יותר מחצי גובה השוליים – בעיסת העוגיות. אופים 6 דקות ומניחים לצינון.
3 מערבבים היטב במערבל עם וו גיטרה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים, עד שמתקבלת בלילה קטיפתית. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים עד לאחידות. מעבירים לקערה אחרת.
4 שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.
5 מאחדים את שני הקציפות, ומשטחים בתבנית. מכניסים למקפיא לשעתיים.
6 מקציפים את חומרי הציפוי יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
7 מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים את הקצפת. מאחסנים במקרר עד להגשה ביום למחרת.