אוכל

פאי תפוחים וחמוציות

מתכון מושלם לעוגה חורפית

גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 09/12/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

2 כוסות קמח לבן
2/3 כוס קמח תירס
6 כפות סוכר
½ כפית קינמון
100 גרם מרגרינה
50 גרם חמאה
½ כוס ריווין
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט מלח

למילוי

1 כוס חמוציות (או תותי שדה קצוצים גס)
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
½ 1קילו תפוחי עץ ירוקים
4 כפות קמח
½ כוס צימוקים
וגם:
3 כפות ריווין

אופן ההכנה:

1 שמים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון ומערבבים. מוסיפים את המרגרינה והחמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים ריווין בהדרגה עד שהבצק מתחיל להתגבש. 2. מוציאים למשטח עבודה, לשים לכדור ומחלקים לשניים. 3. משטחים כל כדור לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות (אפשר גם ללילה שלם). 4. מוציאים מהמקרר ומניחים לבצק להתחמם מעט. מרדדים כדור אחד בין שתי יריעות ניילון נצמד לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. מרפדים בו את התבנית והדפנות. 5. מרדדים את הכדור השני לעיגול באותו גודל ושומרים בצד. 6. מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים ונפטרים מהליבות. 7. קוצצים לקוביות בגודל פרק אצבע. מערבבים עם יתר חומרי המילוי. 8. מעבירים את המילוי לתבנית המרופדת בבצק. מכסים בעיגול הבצק הנותר וסוגרים את שולי הפאי בצביטות. 9. דוקרים את הפאי בכמה מקומות במזלג, כדי לאפשר לאדים לברוח במהלך האפייה. מברישים בריווין. 10. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים 40 דקות, מכסים ביריעת נייר אלומיניום ואופים עוד 40 דקות עד שנוזלים אדומים מבעבעים דרך החורים שבבצק.