צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
עוגת נמסיס
עוגת שוקולד טראפל עשירה עם כמויות מושחתות של שוקולד
אלכס פלטינסקי | מסעדת "על המים"
| פורסם 02/06/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (16 מנות):
תבנית 30 ס"מ
300 מ"ל מים
380 גרם סוכר
7 ביצים
300 גרם חמאה
460 גרם שוקולד מריר 70%
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר את המים ו-260 גרם סוכר עד לקבלת מרקם של סירופ.
2 מכבים את האש ומוסיפים את החמאה והשוקולד עד להמסה.
3 במקביל, מקציפים במערבל את הביצים יחד עם 120 גרם סוכר למשך 10 דקות.
4 בקערה נפרדת מקפלים את השוקולד והביצים עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים הכל לתבנית אפייה מרוחה בחמאה. את התבנית משקיעים במחבת עם מים שהורתחו מראש.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים כ-30-40 דקות, עד קבלת קרום עליון דק.