אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

עוגת נמסיס

עוגת שוקולד טראפל עשירה עם כמויות מושחתות של שוקולד

אלכס פלטינסקי | מסעדת "על המים" | פורסם 02/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 152 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

תבנית 30 ס"מ
300 מ"ל מים
380 גרם סוכר
7 ביצים
300 גרם חמאה
460 גרם שוקולד מריר 70%

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר את המים ו-260 גרם סוכר עד לקבלת מרקם של סירופ.

2 מכבים את האש ומוסיפים את החמאה והשוקולד עד להמסה.

3 במקביל, מקציפים במערבל את הביצים יחד עם 120 גרם סוכר למשך 10 דקות.

4 בקערה נפרדת מקפלים את השוקולד והביצים עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים הכל לתבנית אפייה מרוחה בחמאה. את התבנית משקיעים במחבת עם מים שהורתחו מראש.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים כ-30-40 דקות, עד קבלת קרום עליון דק.