אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

הכי מדליק: עוגיית שוקולד צ'יפס במחבת

קינוח מהחלומות - גם לוקח כלום זמן להכין אותו וגם מלכלכים רק כלי אחד. והבונוס: מקבלים עוגייה ענקית שכיף לאכול ביחד

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 22/01/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

כפית תמצית וניל

ביצה אחת

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

150 גרם שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180º.

2 ממיסים את החמאה במחבת. כשהחמאה נמסה כמעט לחלוטין מוסיפים את שני סוגי הסוכר וכפית תמצית וניל. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.

3 מסירים מאש ומניחים לתערובת להתקרר כמה דקות, עד שהיא כבר לא רותחת.

4 שוברים ביצה לתוך המחבת ומערבבים אותה במרץ לתוך התערובת.

5 מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

6 מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים.

7 אופים כחמש-עשרה דקות.

* אפשר לאכול את העוגייה בעודה חמה עם כפית, או לחכות שהיא תתקשה ולחתוך אותה עם סכין. * שימו לב שאתם לא משתמשים במחבת עם ידית מפלסטיק.* חשוב לחכות שהתערובת תתקרר מספיק לפני הוספת הביצה, אחרת היא עלולה להתקרש מהחום.* עדיף להשתמש בשוקולד קצוץ מאשר שבבי שוקולד צ'יפס קנויים, מאחר והם נטעמים טוב יותר בתוך בלילת העוגה.