הכי מדליק: עוגיית שוקולד צ'יפס במחבת
קינוח מהחלומות - גם לוקח כלום זמן להכין אותו וגם מלכלכים רק כלי אחד. והבונוס: מקבלים עוגייה ענקית שכיף לאכול ביחד
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל
ביצה אחת
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
150 גרם שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180º.
2 ממיסים את החמאה במחבת. כשהחמאה נמסה כמעט לחלוטין מוסיפים את שני סוגי הסוכר וכפית תמצית וניל. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3 מסירים מאש ומניחים לתערובת להתקרר כמה דקות, עד שהיא כבר לא רותחת.
4 שוברים ביצה לתוך המחבת ומערבבים אותה במרץ לתוך התערובת.
5 מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
6 מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים.
7 אופים כחמש-עשרה דקות.
* אפשר לאכול את העוגייה בעודה חמה עם כפית, או לחכות שהיא תתקשה ולחתוך אותה עם סכין. * שימו לב שאתם לא משתמשים במחבת עם ידית מפלסטיק.* חשוב לחכות שהתערובת תתקרר מספיק לפני הוספת הביצה, אחרת היא עלולה להתקרש מהחום.* עדיף להשתמש בשוקולד קצוץ מאשר שבבי שוקולד צ'יפס קנויים, מאחר והם נטעמים טוב יותר בתוך בלילת העוגה.