עוגיות אוזני חזיר
תכירו, עוגיות הספירלה היפות האלה משמשות בווייטנאם כחטיף פופולרי לילדים, קצת כמו הפתי בר אצלנו, ואנחנו ממש חושבים לאמץ את הקטע. ועל הדרך, תכירו גם את הבלוג המהמם "מכופפת מקלות", שיקפיץ אתכם למזרח הרחוק
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגיות ספירלה מטוגנות ופריכות בטעם קוקוס עדין. העוגיות קיבלו את שמן בזכות צורתן הקעורה המזכירה את צורתם של אוזני החזיר והן חטיף ילדים נפוץ בווייטנאם בדומה לפתי בר אצלנו בארץ. פריכותן הממכרת ועמידותן הפכה אותן לחטיף אידיאלי לנסיעות. הסוד לפריכות הוא השימוש בקמח אורז בנוסף לקמח רגיל וגם עובי הפרוסות משחק תפקיד חשוב – כמה שיותר דק יותר פריך. על אף שהן מטוגנות הן לא שמנוניות בכלל אך מי שחושש או נמנע מטיגון יכול לאפות אותן בתנור, הן יצאו שטוחות ללא הצורה הקעורה האופיינית אך עדיין טעימות מאוד.
מרכיבים :
לכ-30 עוגיות:
100 גרם קמח
70 גרם קמח אורז
1 כפית קקאו
50 מ"ל חלב קוקוס
3 כפות סוכר
קורט מלח
1 חלמון
20 גרם חמאה מומסת
1 כפית מיץ לימון
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמחים ומחלקים לשתי קערות, אחת עם 70 גרם והשנייה עם 100 גרם. לקערה עם ה-70 גרם מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
2. בקערה נפרדת מערבבים חלב קוקוס עם סוכר וקורט מלח עד שהסוכר נמס (אפשר לחמם 30 שניות במיקרוגל כדי לעזור לסוכר להתמוסס יותר מהר). מוסיפים חלמון, חמאה מומסת ומיץ לימון ומערבבים היטב.
3 מוזגים שליש מתערובת הנוזלים לקערה עם הקמח והקקאו ולשים לבצק חום אחיד. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מהנוזל. מוזגים את שארית הנוזל לקערת הקמח השנייה ולשים לבצק לבן וחלק.
4 מרדדים את הבצק הלבן למלבן בעובי חצי ס"מ. מרדדים את הבצק החום למלבן בגודל זהה למלבן הבצק הלבן. בעזרת מברשת אפייה מושחים את הבצק הלבן במעט מים, ומניחים עליו את הבצק החום בצורה חופפת. מהדקים מעט עם הידיים ומגלגלים את שני הבצקים יחד לקבלת גליל שמנמן. עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
5 מוציאים את גליל הבצק מהמקרר, פורסים לפרוסות דקות ומרדדים מעט את הפרוסות כדי לדקק אותן אפילו יותר (זה יתרום לפריכות שלהן לאחר הטיגון).
6. מחממים בסיר קטן שמן לחום בינוני ומטגנים את העוגיות כדקה או שתיים עד להשחמה קלה. זהירות לא לשרוף.
7 מוציאים את העוגיות לצלחת מרופדת נייר סופג ומניחים לצינון.
בתיאבון!