אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת שמרים במילוי שוקולד בלגי חם

בצק שמרים משובח במילוי שוקולדי מתוק ונמס

מיקי שמו | שמו הקונדיטוריה | פורסם 28/04/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק

600 גרם קמח (4 כוסות)
200 גרם חמאה
80 גרם סוכר (1/3 כוס)
2 ביצים מס' 1
5 גרם מלח (1 כפית)
80 מ"ל חלב (1/3 כוס)
25 גרם שמרים טריים (½ שקית שמרית או ½ קובייה)
1 כפית תמצית וניל
גרידה מ-½ לימון

למילוי

300 גרם שוקולד חלב
100 גרם חמאה
50 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: לשים את כל החומרים (מלבד המלח והחמאה) בקערת המיקסר עם "וו הלישה" במשך- 5 דקות. מוסיפים את החמאה כקוביות עד שמתמזגת בתוך הבצק. בסוף הלישה מוסיפים את המלח.

2 עוטפים את הבצק בניילון ומניחים להתפחה במשך הלילה במקרר. לאחר ההתפחה מכינים את מילוי שוקולד החלב, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל אחד למלבן במידות של 25X35 בעובי 1 ס"מ.

3 בינתיים מחממים "בבן מארי" חמאה ושוקולד חלב עד להמסה. מקררים את התערובת בטמפ' החדר, ולאחר מכן מוסיפים 50 גרם קורנפלור מנופה.

4 להכנת העוגה: מורחים את מילוי שוקולד החלב לאורך החלק האמצעי של הבצק (השליש המרכזי) ומחלקים את שני השלישים הנותרים לרצועות ארוכות. מקפלים את שני השלישים הנותרים וקולעים עם הרצועות צמות מעל למילוי. 

5 מכניסים לתבנית האפייה (אינגלישקייק מס' 3), מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כשעה. אופים את העוגה בטמפרטורה של 170 מעלות במשך 40 דקות.