טארט פירות אקזוטיים של מיקי שמו
מתכון לטארט צבעוני ומרשים כמו בקונדיטוריה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
פאי שחציו אפוי וחציו מוקצף ומעוטר בפירות טריים.
מרכיבים :
לבצק (תבנית טארט בקוטר 18 ס"מ):
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
1/2 1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
לקרם השקדים
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן
לקרם הווניל
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל
3 כפות סוכר
לציפוי
פירות טריים
שקית ג'לי בזק
2.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
הבצק: 1 מערבבים את החמאה והסוכר במעבד מזון. 2. מוסיפים ביצה ומעט מהקמח, ומפעילים ל-10 שניות נוספות. 3. מוסיפים את הקמח, ומעבדים עד שמתקבל בצק. 4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. 5. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, מרפדים את תפנית הפאי ומכניסים למקרר לשעה נוספת.
קרם השקדים: 1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2. מקציפים שקדים, סוכר וחמאה כ-10 דקות. 3. מוסיפים את הביצה הקמח והרום, ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד. 4. ממלאים את הבצק, אופים כ-20 דקות ומצננים.
קרם הווניל והציפוי: 1 מקציפים את השמנת, הסוכר וסוכר הווניל לקצפת במרקם רך ויציב. 2. מורחים את קרם הווניל על קרם השקדים האפוי, ומעטרים בפירות טריים: תות שדה, קיווי, אננס או כל פרי אחר. 3. מכינים את הג'לי ומורחים מעל הפירות. 4. מעבירים לחצי שעה לפחות במקרר ומגישים.