אוכל
צילום׃ istockphoto

טארט פירות אקזוטיים של מיקי שמו

מתכון לטארט צבעוני ומרשים כמו בקונדיטוריה

מיקי שמו | null | פורסם 22/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 215 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

פאי שחציו אפוי וחציו מוקצף ומעוטר בפירות טריים.

מרכיבים :

לבצק (תבנית טארט בקוטר 18 ס"מ):

1/4 כוס סוכר

100 גרם חמאה

1 ביצה

1/2 1 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

לקרם השקדים

100 גרם שקדים טחונים

100 גרם סוכר

100 גרם חמאה

1 ביצה

2 כפות קמח

1 כפית רום לבן

לקרם הווניל

1 מיכל שמנת מתוקה

1 שקית סוכר וניל

3 כפות סוכר

לציפוי

פירות טריים

שקית ג'לי בזק

2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

הבצק: 1 מערבבים את החמאה והסוכר במעבד מזון. 2. מוסיפים ביצה ומעט מהקמח, ומפעילים ל-10 שניות נוספות. 3. מוסיפים את הקמח, ומעבדים עד שמתקבל בצק. 4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. 5. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, מרפדים את תפנית הפאי ומכניסים למקרר לשעה נוספת.

קרם השקדים: 1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2. מקציפים שקדים, סוכר וחמאה כ-10 דקות. 3. מוסיפים את הביצה הקמח והרום, ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד. 4. ממלאים את הבצק, אופים כ-20 דקות ומצננים.

קרם הווניל והציפוי: 1 מקציפים את השמנת, הסוכר וסוכר הווניל לקצפת במרקם רך ויציב. 2. מורחים את קרם הווניל על קרם השקדים האפוי, ומעטרים בפירות טריים: תות שדה, קיווי, אננס או כל פרי אחר. 3. מכינים את הג'לי ומורחים מעל הפירות. 4. מעבירים לחצי שעה לפחות במקרר ומגישים.