אוכל
וידאו WMV׃ עדי רם

בוואריה פרג בציפוי שוקולד

בסיס של עוגת ספוג, מילוי קרמי מעולה וציפוי גנאש מפנק

יניב גור אריה | mako | פורסם 25/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

125 גרם חלב/ חצי כוס חלב
125 גרם שמנת/ חצי כוס שמנת
1 כף תמצית וניל
3 חלמונים
50 גרם סוכר/ רבע כוס
150 גרם מלית פרג/ כוס מלאה של מלית פרג
7 גרם ג'לטין/ חצי חבילה/ 2 דפים
35 גרם מים קרים/ 4 כפות
300 גרם שמנת מתוקה (להקצפה)/ חבילה ועוד רבע כוס

לגנאש

150 גרם שוקולד מריר
170 גרם שמנת מתוקה/ 3/4 כוס
25 גרם דבש/ 2 כפות
25 גרם חמאה
קורט מלח

להרכבת הבוואריה

תחתית של עוגת ספוג
סירופ סוכר

 

אופן ההכנה:

1 מערבבים חלב, שמנת ווניל בסיר קטן, מוסיפים כף סוכר ומביאים לרתיחה.

2 בקערה טורפים את החלמונים עם יתרת הסוכר במטרפה ידנית עד לתערובת בהירה כ-3 דקות.

3 מוסיפים את החלב הרותח אל החלמונים בזרם דק, תוך ערבוב, כדי ליצור השוואת טמפרטורות.

4 מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף על להבה נמוכה כ- 4 דקות עד לסמיכות קלה (הקרם צריך לצפות בעדינות את הכף). אם יש מדחום לסוכר רצוי למדוד: הקרם צריך להגיע ל-82 מעלות.

5 מורידים את הקרם מהאש, מעבירים לקערה, מוסיפים את מלית הפרג ומערבבים במטרפה עד לקבלת מסה אחידה.

6 מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים. משהים את תערובת הג'לטין 5-10 דקות, עד שהג'לטין סופג את כל המים ולתערובת מרקם המזכיר ספוג (אם הופכים את הקערה לא אמורים להישפך מים).

7 מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל 15-20 שניות, רק עד שהג'לטין נמס לגמרי ואין בו גושים (ליתר ביטחון מומלץ בשלב זה להעביר את הג'לטין המומס דרך מסננת כדי להיפטר מגושים קטנטנים).

8 מוסיפים אל הג'לטין המומס 3 כפות מקרם הפרג ומערבבים היטב.

9 מערבבים בהדרגה את תערובת הג'לטין עם הקרם שנשאר בקערה, בעזרת מטרפה, עד לקבלת תערובת אחידה.

10 מקציפים במיקסר שמנת עד לקבלת קצפת רכה מאוד במרקם של יוגורט סמיך. לא להתפתות להקצפת יתר, הקצפת לא אמורה להיות יציבה אלא רכה מאוד.

11 בעזרת לקקן מקפלים את הקצפת אל קרם הפרג בתנועות עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

12 מניחים בתחתית התבנית פרוסה של עוגת ספוג (אם אין כוח להכין אפשר להסתפק בעוגת ספוג מוכנה או פשוט ביסקוויטים) ומברישים אותה בסירופ.

13 יוצקים את קרם הבוואריה על התחתית ומכניסים למקרר למינימום 4 שעות, עד שהקרם מתייצב.

לגנאש שוקולד:

 1 מחממים שמנת, דבש ומלח עד לסף הרתיחה. מניחים שוקולד בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה, מכסים את הקערה וממתינים דקה.

2 מסירים את המכסה ומערבבים בעדינות עד שכל השוקולד נמס, מוסיפים חמאה רכה ומערבבים עד לקבלת תערובת מבריקה ואחידה.

3 יוצקים בעדינות את הגנאש על קרם הבוואריה ומטלטלים קלות את התבנית לקבלת ציפוי דק ואחיד, מכניסים למקרר למינימום שעתיים נוספות.