אוכל
צילום׃ דן פרץ, mako אוכל

לוקומדס - סופגניות יווניות

סופגניות בסגנון יווני מבצק שמרים ששומר על הקלילות וציפוי מתוק-מתוק של דבש ושומשום. המתכון הזה הוא היציאה הכי שווה לחנוכה הקרוב, ובא לנו להגיד שהן ייחטפו לפני שתספיקו להגיד לוקומדס. אז הנה - אמרנו

אליאב גולדנברג | מסעדת גרקו | פורסם 07/12/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס מים

1 כף סוכר

1/2 כוס חלב

175 גרם קמח

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן זית

שמן לטיגון עמוק

להגשה:

דבש

שומשום קלוי במחבת ללא שומן

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערית את השמרים, המים וחצי מכמות הסוכר ומניחים בצד כ-15 דקות, עד שעולות בועות.

2 מעבירים את התמיסה לקערת המיקסר, מוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לשמן לטיגון, ומערבבים במהירות גבוהה עד שנוצר בצק חלק ומעט נוזלי. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעתיים, עד להכפלת נפח הבצק.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 180 מעלות (עד שהשמן חם אך לא מעשן).

4 אוספים בלילה עם כף ובעזרת כף נוספת מורידים אותה לשמן, כך שנוצר כדור. ממשיכים כך ומטגנים את הכדורים עד שהם זהובים. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.

5 מעבירים את הכדורים לצלחת הגשה, מטפטפים על הסופגניות דבש, זורים שומשום קלוי ומגישים מיד.

* הכנת לוקומדס עם חור, כמו בתמונה, היא אפשרית אך דורשת מיומנות רבה: צובטים חופן מהבלילה בתנועת יד אחת חלקה ומשחררים אותה בעדינות לתוך השמן המבעבע. תוך כדי כך מנקבים חור במרכז, ברגע המדויק שבו הבלילה והשמן נושקים.

עוד מתכונים לסופגניות
ומתכונים ללביבות