אוכל
צילום׃ שי פרנקו למגזין "את", mako אוכל

פאי שוקולד וקוקוס

הפאי המופלא הזה של קרין גורן הוא מושלם בפסח, אבל תוכלו ליהנות ממנו כל השנה. ההכנה פשוטה, בלי מיקסר או מעבד מזון, ומי שאחראית עליו מבטיחה שתסיימו אותו עם חיוך ענק

קרין גורן | מתוך גיליון פסח של מגזין "את" | פורסם 21/04/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.6 136 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס הקוקוס (לתבנית פאי בגודל 24-26 ס"מ)

3 חלבונים (שומרים את החלמונים למלית)

שלושת רבעי (150 גרם) כוס סוכר

3 כוסות קוקוס טחון

למלית שוקולד:

1 כוס ממרח שוקולד-אגוזים

1 כוס שמנת מתוקה

3 חלמונים

לזיגוג:

חצי כוס שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מכינים את בסיס הקוקוס: מערבבים בקערה (לא מקציפים) חלבונים עם סוכר, מוסיפים קוקוס, ומערבבים היטב.

2 משמנים את התבנית ומהדקים את התערובת בידיים לתחתית ולדפנות.

3 מכינים את המלית: מחממים תנור ל־180 מעלות.

4 מחממים במיקרוגל ממרח שוקולד ושמנת מתוקה במשך דקה וטורפים לאיחוד.

5 טורפים פנימה חלמונים בזריזות.

6 שופכים על בסיס הקוקוס ואופים 20־25 דקות, עד להתייצבות (המלית נשארת רכה ורוטטת כמו ג'לי בסוף האפייה. היא תתייצב במקרר), ומצננים מעט.

7 מכינים את הזיגוג: מחממים במיקרוגל את השוקולד והשמנת מתוקה במשך דקה, טורפים לאיחוד, ושופכים על העוגה לציפוי.

9 מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים לפחות. פורסים בסכין טבולה במים רותחים, ומגישים.

טיפ נוסף: לפאי בגרסת פרווה, מחליפים את השמנת המתוקה בכמות זהה של חלב קוקוס או שמנת צמחית, ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה.

צילום: שי פרנקו למגזין "את" | סטיילינג: אינה גוטמן

>> פסח כבר כאן, ויחד איתו גם כל המתכונים לחג

>> ועוד המון מאפים מתוקים ומלוחים בבייקרי שלנו

>> לעוד קינוחים כשרים לפסח של צוות "בייק אוף ישראל" במגזין "את"