עוגיות קוקימן הכי טעימות שאנחנו מכירים
את הבלוג "סירפלא" של אורלי פלאי והצלם נמרוד סונדרס אנחנו מבקרים הרבה, ואף פעם לא מתאכזבים. אבל מבחינתנו הוא לנצח יישאר המקום שבו למדנו להכין עוגיות קוקימן מושלמות, ממש כמו פעם, עם כל תוספת שמתחשק
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-10 עוגיות ענק, 12 גדולות או 18 קטנות:
200 גרם חמאה מומסת
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר חום דמררה
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
315 גרם (2 ורבע כוסות) קמח
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
תוספות אפשריות:
לעוגיות שוקו-שוקו – כף/כפית קקאו וכף שבבי שוקולד קצוץ
נוטלוז – כף/כפית נוטלה וכף שבבי אגוזי לוז קצוצים
3 שוקולדים – כף/כפית מכל סוג של שבבי שוקולד לבן, חלב ומריר
bpbj- כף/כפית חמאת בוטנים, כף ריבה ובננה
שוקולד, מרציפן ושקדים – כף/כפית שוקולד מריר קצוץ, מרציפן קצוץ ושקדים קצוצים
קרמל מלוח – סוכריית טופי קצוצה ומעט מלח אטלנטי
סמור'ס – מרשמלו קצוץ, שבבי שוקולד ופירורי ביסקוויט
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החמאה המומסת עם שני סוגי הסוכר, הווניל והביצה.
2 מנפים לתוך קערה את הקמח עם המלח ואבקת הסודה. מערבבים היטב.
3 מערבבים יחד את שתי התערובות עד שהן מתאחדות לבצק דביק. מכסים ומעבירים למקרר לשעה וחצי עד שעתיים.
4 מחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים שווים (לעוגיות גדולות או ענקיות).
5 מוסיפים לכל כדור את התוספת הרצויה ובוחשים אותה פנימה בעזרת 2 כפיות.
6 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
7 מסדרים את העוגיות בתבניות ברווחים גדולים.
8. אופים 10-12 דקות לעוגיות נימוחות או 13-15 דקות לפריכות. העוגיות רכות כשהן יוצאות מן התנור, אבל הן מתקשות אחרי הצינון.