עוגת גבינה פירורים
עוגה חגיגית במילוי עשיר וקטיפתי שאפשר לצפות גם בפירות יער
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבצק
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 חלמונים
200 גרם חמאה
5 כפות סוכר
למלית
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 גביע של גבינה לבנה 9% או גבינת שמנת (250 מ"ל)
שקית סוכר וניל
כף אינסטנט פודינג וניל
לציפוי פירות היער
פירות יער קפואים (או טריים)
ג'לי אדום
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית עגולה בקוטר 26 ואופים בחום של 180 מעלות עד אשר מצהיב (כחצי שעה).
2 מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים לצינון.
3 לאחר שהבצק קר, מגרדים את השכבה העליונה שלו לכדי פירורים ומניחים בצד.
4 מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר הווניל והאינסטנט פודינג ומוסיפים את הגבינה הלבנה בתנועות קיפול.
5 שופכים את המלית על הבצק האפוי הקר, מפזרים מעל המלית את הפירורים ומכניסים למקרר למספר שעות או למשך הלילה.
6 ניתן לדלג על שלב הפירורים ולצפות את מלית הגבינה בפירות יער וג'לי אדום: מפשירים פירות יער קפואים ומסננים על מנת להיפטר מהנוזלים. מכינים ג'לי אדום על פי ההוראות ומקררים. לאחר שהג'לי התייצב מניחים את פירות היער על גבי העוגה, שופכים את הג'לי ומקררים.
>> והנה עוד מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה