אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת גבינה פירורים

עוגה חגיגית במילוי עשיר וקטיפתי שאפשר לצפות גם בפירות יער

ניצה ארגוב | קפה גרג | פורסם 28/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 1326 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק

2 וחצי כוסות קמח תופח

2 חלמונים

200 גרם חמאה

5 כפות סוכר

למלית

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 גביע של גבינה לבנה 9% או גבינת שמנת (250 מ"ל)

שקית סוכר וניל

כף אינסטנט פודינג וניל

לציפוי פירות היער

פירות יער קפואים (או טריים)

ג'לי אדום

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית עגולה בקוטר 26 ואופים בחום של 180 מעלות עד אשר מצהיב (כחצי שעה).

2  מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים לצינון.

3 לאחר שהבצק קר, מגרדים את השכבה העליונה שלו לכדי פירורים ומניחים בצד.

4 מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר הווניל והאינסטנט פודינג ומוסיפים את הגבינה הלבנה בתנועות קיפול.

5 שופכים את המלית על הבצק האפוי הקר, מפזרים מעל המלית את הפירורים ומכניסים למקרר למספר שעות או למשך הלילה. 

6 ניתן לדלג על שלב הפירורים ולצפות את מלית הגבינה בפירות יער וג'לי אדום: מפשירים פירות יער קפואים ומסננים על מנת להיפטר מהנוזלים. מכינים ג'לי אדום על פי ההוראות ומקררים. לאחר שהג'לי התייצב מניחים את פירות היער על גבי העוגה, שופכים את הג'לי ומקררים.

>> והנה עוד מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה