אוכל
תמונת AVI׃ דרך האוכל

מעמול

המתכון המלא לעוגייה המסורתית

טארק שהואן | חוות התבלינים בגלבוע | פורסם 03/12/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח לבן
400 גרם חמאה
2 כפות תערובת תבלין למעמול (ניתן למצוא בשוק)
2 שקיות אבקת אפייה
1 כוס מים פושרים
4 טיפות מי זהר
2 טיפות מי ורדים
3 כפות אבקת סוכר
חצי כוס שמן סויה
2 כפות יוגורט

למלית:

ממרח תמרים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, ומניחים בצד לשעתיים.2. מחממים תנור ל-180 מעלות.3. יוצרים מממרח התמרים כדורים. מגלגלים כדורים קטנים מהבצק בגודל הרצוי, יוצרים שקע בתוך הבצק, ממלאים בכדורי התמרים וסוגרים.4. בעזרת מזלג יוצרים דוגמה על הכדור ומניחים בצד לחצי שעה.5. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.6. מפזרים אבקת סוכר מעל. רצוי להגיש לצד כוס תה עם מרווה.