אוכל
צילום׃ גל אנג'ל, יחסי ציבור

עוגת מילפיי

מתכון לעוגת מילפיי - שכבות בצק עלים מתוק במילוי קרם פטיסייר מענג

אורי שפט ורינת צדוק | מאפיית לחמים | פורסם 14/07/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (15 מנות):

500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה

100 גרם אבקת סוכר (1 כוס)

לקרם פטיסייר

500 מ"ל חלב

1 יחידה מקל וניל

125 גרם סוכר

125 גרם חלמונים (6 חלמונים)

70 גרם קורנפלור (5 כפות גדושות)

125 גרם שמנת מתוקה (חצי מיכל)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מפזרים מעט אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה על נייר אפייה, מניחים את הבצק על הסוכר ומפזרים מעל עוד אבקת סוכר. מניחים מעל הבצק נייר אפייה.

3 מרדדים לעלה בעובי 0.5-1 ס"מ. מחוררים בעזרת גלגלת או מזלג. מניחים את הבצק על תבנית אפייה ומניחים מגש מעל (כדי שהבצק לא יעלה).

4 מכניסים לתנור למשך כ-10 דקות. מורידים טמפרטורה ל-170 מעלות, ואופים כ-10 דקות נוספות. הבצק צריך להיות שחום ופריך בעל צבע קרמלי עדין. מוציאים מהתנור ומניחים לבצק להצטנן.

5 חותכים את הבצק על קרש חיתוך בעזרת סכין משוננת וחדה. כל עוגה מכילה 3 יחידות בצק אפוי באורך 20 ס"מ ורוחב 4 ס"מ.

6 להכנת הקרם: מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

7 שמים בסיר חלב ומקל וניל, ומביאים לרתיחה. שופכים 1/3 מהחלב על תערובת החלמונים מערבבים ומחזירים לסיר תוך בחישה מתמדת. הפטיסייר מוכן כאשר הוא מבעבע וסמיך.

8 שופכים אותו לכלי, מניחים מעל ניילון נצמד ומקררים כ-4-5 שעות.

9 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת במרקם סמיך אך יציב. מערבבים את הפטיסייר בעזרת מטרפה לתערובת חלקה ומקפלים את הקצפת לתוך הקרם. 

10 ממלאים שק זילוף בפטיסייר ומזלפים 4 פסים לאורך הבצק, מניחים מעל עוד בצק מזלפים קרם ומניחים מעל עוד שכבת בצק.

11 ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.

12 שומרים בקירור עד יומיים (הבצק מאבד את הטריות).

13 הצעת הגשה: רצוי לחתוך את המילפיי בעזרת סכין מסור חדה ולהגיש עם פירות העונה מעל כל מנה (פירות יער, תותים אפרסקים וכו').