אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

פאי פירות טריים

פירות טריים, מתוקים ומבהיקים המונחים על שכבות מענגות של קרם שקדים וקצפת

מיקי שמו | mako | פורסם 01/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית פאי בקוטר 18 ס"מ

לבצק

1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1/3 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל

לקרם השקדים

100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן

לקרם קצפת

1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

לעיטור

מגוון פירות העונה
ג'לי בזק לזיגוג (רצוי בטעם נייטרלי)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה.

2 מוסיפים את החלמון, הקמח ותמצית הוניל וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.

3 מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים את תבנית הפאי.

4 מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים עם הסוכר והחמאה כ-10 דקות.

5 מוסיפים את הביצה ואת שאר החומרים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.

6 ממלאים את תבנית הפאי בקרם השקדים, ואופים ב- 170 מעלות כ-20 דקות. מצננים.

7 מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, ומורחים על הקלתית האפויה.

8 מסדרים את הפירות על הקרם. מכינים את הג'לי לפי ההוראות על האריזה, ומורחים על הפירות (אם יש לכם נפאג', השתמשו בו לזיגוג).