פאי פירות טריים
פירות טריים, מתוקים ומבהיקים המונחים על שכבות מענגות של קרם שקדים וקצפת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית פאי בקוטר 18 ס"מ
לבצק
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1/3 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לקרם השקדים
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן
לקרם קצפת
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
לעיטור
מגוון פירות העונה
ג'לי בזק לזיגוג (רצוי בטעם נייטרלי)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה.
2 מוסיפים את החלמון, הקמח ותמצית הוניל וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
3 מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים את תבנית הפאי.
4 מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים עם הסוכר והחמאה כ-10 דקות.
5 מוסיפים את הביצה ואת שאר החומרים וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
6 ממלאים את תבנית הפאי בקרם השקדים, ואופים ב- 170 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
7 מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, ומורחים על הקלתית האפויה.
8 מסדרים את הפירות על הקרם. מכינים את הג'לי לפי ההוראות על האריזה, ומורחים על הפירות (אם יש לכם נפאג', השתמשו בו לזיגוג).