אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

שושני שמרים במילוי טופי ואגוזים

מבט אחד בעוגות השמרים האישיות היפהפיות האלה מספיק כדי שהן ייתקעו בזיכרון ולא ייצאו מהראש לפחות שבוע. עכשיו האפשרויות הן כאלה: או להמשיך לרייר, או פשוט להיכנס במטבח ולתת עבודה

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 17/08/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 149 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

50 גרם שמרים טריים (או שתי כפות שמרים יבשים)

כוס סוכר

2 ביצים

100 גרם חמאה רכה

כף מחית וניל אמיתית

כף קליפת תפוז מגוררת

2 כוסות חלב פושר

כף מלח

למלית טופי ואגוזים:

300 גרם סוכר (כוס וחצי)

50 גרם חמאה

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 כוסות של אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, פקאן, פיסטוקים ו/או קשיו)

חצי כפית קינמון (לא חובה)

לציפוי:

ביצה טרופה מערובבת עם כף מים

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.

2 מוסיפים את הביצים, החמאה, מחית הווניל, קליפת התפוז והחלב ולשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות אטית.

3 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מכסים ומניחים להתפחה של כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

4 בינתיים מכינים את רוטב הטופי: ממיסים בקלחת את הסוכר ומחממים על להבה בינונית עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

5 מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים את השמנת המתוקה לאט לאט ובזהירות רבה.

6 מבשלים את הטופי תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה. מצננים עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.

7 מוציאים את הבצק למשטח משומן קלות ומחלקים לשני חלקים שווים.

8 מרדדים כל כדור בצק לריבוע גדול ואחיד בעובי של כס"מ וחצי.

9 בעזרת פלטה מדורגת או לקקן מורחים מחצית מכמות הטופי על כל אחת מיריעות הבצק. מפזרים את האגוזים הקצוצים, ואם רוצים גם קינמון.

10 מגלגלים כל יריעת בצק לרולדה עבה, ובעזרת סכין חדה חותכים לשבלולים בעובי 4-5 ס"מ.

11 מסדרים את השבלולים בשכיבה בתבנית פיירקס משומנת ומתפיחים כחצי שעה נוספת. לאחר ההתפחה מורחים בביצה מעורבבת עם כף מים.

12 אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפייה וזילוף עוגות