אוכל
צילום׃ דן פרץ, על השולחן

מעמולים במלית תמרים ופיסטוק

המתכון למעמולים המפורסמים של ממה שרה - אמא שלי. לקבלת הצורה האותנטית השתמשו בפינצטה מיוחדת לצביטת שולי המעמולים. אם אין, אפשר פשוט לצבוט את השוליים לסגירה או להיעזר במזלג

רות אוליבר | על השולחן | פורסם 13/02/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

560 גרם (4 כוסות) קמח

100 גרם (1/2 כוס 2 כפות) סולת

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

200 גרם חמאה רכה

120 מ”ל (1/2 כוס) שמן

30 גרם סוכר

120 מ”ל (1/2 כוס) מים

כמה טיפות מי זהר (לא חובה)

למלית:

1 חבילה תמרים מגולענים בוואקום

50 גרם חמאה מומסת

1 כפית קינמון

5 טיפות מי זהר

30 גרם פיסטוק חלבי טחון דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את המלית: לשים היטב את חומרי המלית ויוצרים כדורים בגודל זית גדול.

3 מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר ולשים כ-5-4 דקות בעזרת וו הלישה לבצק רך ונעים למגע.

4 ממלאים, מעצבים ואופים: קורצים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס”מ, יוצרים בהם גומה בעזרת האצבע ומניחים כדור מלית במרכז. סוגרים לכדור וצובטים צורות בעזרת פינצטה למעמול או בעזרת מזלג. מסדרים את העוגיות בתבנית.

5 אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות יציבות. הן לא אמורות להזהיב.

6 מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.

 

>> ארז קומרובסקי מפצח את סודות התבית

>> והנה מתכונים למרק פו, מרק ראמן ועוד מרקים אסייתיים שיעשו לכם את הסופ"ש