אוכל
צילום׃ ליאור משיח, mako אוכל

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס

האם יש כזה דבר יותר מדי שוקולד? התשובה היא לא, והעוגיות האלה הן ההוכחה: עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס רגילים ושוקולד צ'יפס לבנים, שמזכירות שגם שיא השחיתות נועד בשביל לשבור אותו

ליאור משיח | mako אוכל | פורסם 09/08/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 עוגיות:

250 גרם קמח לבן

65 גרם אבקת קקאו

2 כפיות קורנפלור

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח

170 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

150 גרם סוכר חום דמררה

100 גרם סוכר לבן

2 ביצים שלמות

2 כפיות תמצית וניל

150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ

50 גרם שוקולד צ'יפס לבן או שוקולד לבן קצוץ

אופציונצלי: מלח ים לבזוק מלמעלה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טורפים בקערה בינונית קמח, אבקת קקאו, קורנפלור, סודה לשתייה ומלח. מניחים בצד.

3 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.

4 מוסיפים ביצה, מעבדים עד שהיא נטמעת ומוסיפים את הביצה השנייה ואת תמצית הווניל. מעבדים לתערובת אחידה.

לאתר של ליאור משיח

5 מוסיפים חצי מתערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים לאט בוו גיטרה. כשהם מתחילים להיטמע עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את שאר היבשים, וגם את השוקולד צ'יפס.

6 מערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד.

7 יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה או שתי כפות, ומסדרים על תבניות מרופדות בניירות אפייה. שומרים על מרחק של כ-4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

8 משטחים בעדינות כל תלולית כך שהעוגיות ייאפו קצת יותר שטוחות.

9 אופים 10 דקות, מוציאים את העוגיות ומניחים להן להתקרר כמה דקות.

10 אם רוצים, מפזרים מעט מלח ים.

** כמו שרואים בסרטון, אפשר להכין את העוגיות גם ללא מיקסר.