אוכל
צילום׃ דניה ויינר

מעמול אגוזים

המלכה של העוגיות המזרחיות והפעם במילוי מענג של אגוזים

מיקי שמו | mako | פורסם 17/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לבצק

4 כוסות קמח
1 כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
350 גרם חמאה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית מי ורדים

למלית אגוזים

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
1 כפית קינמון
1 סוכר וניל
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד המים והשמן למיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית במשך 5 דקות.

2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים ללוש במהירות אטית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

3 עוטפים את הבצק בניילון, ומניחים לשעה.

4 מערבבים את חומרי המלית.

5 מחלקים את הבצק לחלקים קטנים במשקל 30 גרם כל אחד, ומכדררים לכדורים.

6 יוצרים גומה במרכז כל כדור, וממשיכים לסובב סביב האצבע עד שדפנות הכדור מידקקות לעובי של 3 מ"מ.

7 ממלאים וסוגרים. אם רוצים, יוצרים דקורציה בחלק העליון בעזרת מצבט מעמולים מיוחד.

8 אופים בחום של 170 מעלות 20 דקות.