צילום׃ דניה ויינר
מעמול אגוזים
המלכה של העוגיות המזרחיות והפעם במילוי מענג של אגוזים
מיקי שמו | mako
| פורסם 17/06/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (50 מנות):
לבצק
4 כוסות קמח
1 כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
350 גרם חמאה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית מי ורדים
למלית אגוזים
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
1 כפית קינמון
1 סוכר וניל
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
1 מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד המים והשמן למיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית במשך 5 דקות.
2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים ללוש במהירות אטית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
3 עוטפים את הבצק בניילון, ומניחים לשעה.
4 מערבבים את חומרי המלית.
5 מחלקים את הבצק לחלקים קטנים במשקל 30 גרם כל אחד, ומכדררים לכדורים.
6 יוצרים גומה במרכז כל כדור, וממשיכים לסובב סביב האצבע עד שדפנות הכדור מידקקות לעובי של 3 מ"מ.
7 ממלאים וסוגרים. אם רוצים, יוצרים דקורציה בחלק העליון בעזרת מצבט מעמולים מיוחד.
8 אופים בחום של 170 מעלות 20 דקות.