אוכל
צילום׃ Don Farrall, GettyImages IL

מאפינס בננות של איה כורם

מאפינס טעימים ביותר

איה כורם | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

5 בננות בשלות (בשלות באמת, אפילו בשלות מדי זה בסדר)
150 גרם חמאה רכה ועוד קצת לשימון של השקעים.
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים מספר 2 בטמפרטורת החדר
כוס וחצי קמח לבן רגיל (210 גרם) ועוד קצת קמח לקימוח השקעים.
חצי כפית מלח
כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל אמיתית
חופן רציני של אגוזי פקאן סיני או רגיל (אם אין סיני) קצוצים גס.
לפירורים:
1/3 כוס קמח לבן (45 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית 12 שקעים למאפינס. מכניסים לקערת המערבל את החמאה הרכה והסוכר ומקציפים קלות. מוסיפים את שתי הביצים אחת אחרי השנייה בשלמותן. מוסיפים את תמצית הווניל וממשיכים לערבל. מרסקים במזלג את הבננות ומוסיפים לעיסה. מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתייה. מוסיפים לקערת המערבל כף אחרי כף מתערובת החומרים היבשים תוך ערבול מתמיד, עד לקבלת עיסה אחידה. מפסיקים את פעולת המערבל ומערבבים פנימה את האגוזים. ממלאים את השקעים בתערובת כמעט עד הסוף. פירורים: שמים במעבד מזון את כל החומרים ומעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת פירורים. מפזרים את הפירורים על התערובת בתבנית. אופים 20-25 דקות עד שהמאפינס קפיציים למגע או בודקים עם קיסם: הוא אמור לצאת כמעט יבש - עם פירורים לחים.