קראמבל דובדבנים ושזיפים
עוגה עם בסיס פירורים נימוחים ומלית פירות שמשתלבת בכיסוי בצק פריך
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הפירות יכולים להשתנות – בפעם הראשונה השתמשתי במשמש ועלי מרווה. הפעם השתמשנו בדובדבנים ובשזיפים כחולים בגלל העונה המדהימה שלהם. כיף להגיש את הקראמבל הזה עם יוגורט קר או עם גלידת וניל.
מרכיבים :
100 גרם חמאה מלוחה - חשוב שתהיה קרה
100 גרם קמח לבן
50 גרם שקדים טחונים, או אגוזי מלך טחונים (או שניהם יחד)
100 גרם סוכר
חופן דובדבנים
4-5 שזיפים כחולים
אופן ההכנה:
1 חותכים את החמאה לקוביות.
2 ממוללים באצבעות את החומרים היבשים, עד קבלת בצק פירורי.
3 מהדקים את הבצק על תבנית נשלפת או קפיצית.
4 מגלענים את הדובדבנים והשזיפים ומטביעים אותם בתוך הבצק.
5 מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות, ואופים כ-40 דקות או עד שהבצק משחים.
6 מחכים חמש דקות ושולפים את תחתית התבנית.
7 מגישים על קרש חיתוך יחד עם גלידת וניל, יוגורט קר או קרם פרש.
* אם משתמשים במשמשים או באפרסקים, אפשר להוסיף מלמעלה עלי מרווה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!