אוכל

קראמבל תפוחים מפורק

נתקעתם בלי קינוח לחג? העוגה התפקששה? אתם רוצים להוסיף עוד פינוק קטן לאורחים? זה כנראה המתכון בשבילכם: קראמבל תפוחים מוכר ואהוב שמורכב בתוך קערות אישיות כך שכל אחד יקבל בדיוק כמו שהוא אוהב

יעל קצב | mako | פורסם 21/09/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקראמבל:

2 כוסות קמח

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

רבע כוס סוכר לבן

חצי כוס שיבולת שועל

רבע כפית מלח

חצי כפית קינמון

לתפוחים:

4-5 תפוחי עץ (איזה זן שרוצים)

50 גרם חמאה

1 כפית קינמון

רבע כוס סוכר חום או לבן

סקוויז של מיץ לימון

חצי כוס מים

להגשה:

גלידה וניל

אופן ההכנה:

עוד קינוחים לראש השנה

עוד עוגות תפוחים לראש השנה

כל המתכונים לראש השנה

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 

2 מכינים את הקראמבל: מניחים את המרכיבים בקערה ועובדים עם האצבעות. מפוררים היטב את הקמח והחמאה עד שכל החמאה נטמעת בקמח ונוצרים פירורים.

3 משטחים את הפירורים על התבנית. מכניסים לתנור ל-20 דקות עד הזהבה עדינה.

4 מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות יחסית קטנות. 

5 במחבת שמים חמאה, קינמון, סוכר, מים, סקוויז של לימון ואת התפוחים. נותנים להם 5-10 דקות להתרכך ולהתקרמל תוך ערבוב מפעם לפעם. 

6 מרכיבים את הקראמבל: בכוסות אישיות שמים שכבה של פירורי קראמבל, מעליה שכבת תפוחים, ומסיימים בעוד שכבת קראמבל. 

7 מוסיפים כף גלידת וניל מלמעלה. 

** מומלץ להרכיב את הקינוח בסמוך לארוחה.

קראמבל תפוחים מפורק (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קראמבל תפוחים מפורק. פתרון מושלם לקינוח שפשוט מתקתקים|צילום: יעל קצב, mako אוכל
קראמבל תפוחים מפורק. הגשה אלגנטית וחגיגית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קראמבל תפוחים מפורק. הגשה אלגנטית וחגיגית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

 

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בתיאבון!