קראמבל תפוחים מפורק
נתקעתם בלי קינוח לחג? העוגה התפקששה? אתם רוצים להוסיף עוד פינוק קטן לאורחים? זה כנראה המתכון בשבילכם: קראמבל תפוחים מוכר ואהוב שמורכב בתוך קערות אישיות כך שכל אחד יקבל בדיוק כמו שהוא אוהב
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לקראמבל:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
רבע כוס סוכר לבן
חצי כוס שיבולת שועל
רבע כפית מלח
חצי כפית קינמון
לתפוחים:
4-5 תפוחי עץ (איזה זן שרוצים)
50 גרם חמאה
1 כפית קינמון
רבע כוס סוכר חום או לבן
סקוויז של מיץ לימון
חצי כוס מים
להגשה:
גלידה וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 מכינים את הקראמבל: מניחים את המרכיבים בקערה ועובדים עם האצבעות. מפוררים היטב את הקמח והחמאה עד שכל החמאה נטמעת בקמח ונוצרים פירורים.
3 משטחים את הפירורים על התבנית. מכניסים לתנור ל-20 דקות עד הזהבה עדינה.
4 מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות יחסית קטנות.
5 במחבת שמים חמאה, קינמון, סוכר, מים, סקוויז של לימון ואת התפוחים. נותנים להם 5-10 דקות להתרכך ולהתקרמל תוך ערבוב מפעם לפעם.
6 מרכיבים את הקראמבל: בכוסות אישיות שמים שכבה של פירורי קראמבל, מעליה שכבת תפוחים, ומסיימים בעוד שכבת קראמבל.
7 מוסיפים כף גלידת וניל מלמעלה.
** מומלץ להרכיב את הקינוח בסמוך לארוחה.


לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!




