עוגת פרג עסיסית עם תפוחים שיכורים
שילוב מנצח ומקורי של פרג ותפוח בארומה של יין אדום
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
לתפוחים
6 תפוחי עץ "גרני סמית" קלופים, מגולענים וחצויים
1 בקבוק יין אדום
200 גרם סוכר/ כוס סוכר
1 מקל וניל, חצוי ומגורען
1/2 מקל קינמון
לעוגה
300 גרם אבקת סוכר/ 3 חבילות של 100 גרם
100 גרם קמח/ 3/4 כוס
160 גרם פרג טחון טרי/ כוס ורבע
200 גרם חמאה מומסת
240 גרם חלבונים (כ – 8 חלבונים)
30 גרם דבש/ 2 כפות דבש
6 גרם אבקת אפייה/ כפית וחצי
גרם מלח/ קורט מלח
אופן ההכנה:
לתפוחים:
1 מחממים יין, סוכר ותבלינים עד המסת הסוכר. מוסיפים תפוחים ומבשלים 10 דקות. מכבים להבה ומצננים בתוך נוזל הבישול.
לעוגה:
1 ממיסים חמאה בסיר קטן עד שהיא חרוכה קלות ומשנה צבע לחום בהיר, מסננים ושוקלים 150 גרם.
2 מקציפים קלות את החלבונים בעזרת מקצף ידני לקבלת קצף רך מאוד.
3 מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
4 מערבבים את החומרים היבשים עם החלבונים, דבש וחמאה ומערבבים במטרפה עד לתערובת אחידה.
להרכבה:
1 מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה (בתבניות אישית מסיליקון אין צורך) ומסדרים עליו את התפוחים בשכבה אחידה, יוצקים מעל את בלילת העוגה.
2 אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש (לעוגות אישיות תספיק אפייה של 20 דקות).
3 מצננים את העוגה, משחררים אותה מהתבנית והופכים אותה על צלחת הגשה כך שהתפוחים כלפי מעלה.