אוכל

עוגת פרג עסיסית עם תפוחים שיכורים

שילוב מנצח ומקורי של פרג ותפוח בארומה של יין אדום

יניב גור אריה | mako | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לתפוחים

6 תפוחי עץ "גרני סמית" קלופים, מגולענים וחצויים
1 בקבוק יין אדום
200 גרם סוכר/ כוס סוכר
1 מקל וניל, חצוי ומגורען
1/2 מקל קינמון

לעוגה

300 גרם אבקת סוכר/ 3 חבילות של 100 גרם
100 גרם קמח/ 3/4 כוס
160 גרם פרג טחון טרי/ כוס ורבע
200 גרם חמאה מומסת
240 גרם חלבונים (כ – 8 חלבונים)
30 גרם דבש/ 2 כפות דבש
6 גרם אבקת אפייה/ כפית וחצי
גרם מלח/ קורט מלח

אופן ההכנה:

לתפוחים:

1 מחממים יין, סוכר ותבלינים עד המסת הסוכר. מוסיפים תפוחים ומבשלים 10 דקות. מכבים להבה ומצננים בתוך נוזל הבישול.

לעוגה:

1 ממיסים חמאה בסיר קטן עד שהיא חרוכה קלות ומשנה צבע לחום בהיר, מסננים ושוקלים 150 גרם.

2 מקציפים קלות את החלבונים בעזרת מקצף ידני לקבלת קצף רך מאוד.

3 מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.

4 מערבבים את החומרים היבשים עם החלבונים, דבש וחמאה ומערבבים במטרפה עד לתערובת אחידה.

להרכבה:

1 מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה (בתבניות אישית מסיליקון אין צורך) ומסדרים עליו את התפוחים בשכבה אחידה, יוצקים מעל את בלילת העוגה.

2 אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש (לעוגות אישיות תספיק אפייה של 20 דקות).

3 מצננים את העוגה, משחררים אותה מהתבנית והופכים אותה על צלחת הגשה כך שהתפוחים כלפי מעלה.