לזכרה של נירה שויאר: עוגת זיו מהספר "עוגות לכל עת"
לפני 15 שנה התארחה נירה שויאר בתוכנית הבוקר לכבוד חגיגות ה-30 לספרה האלמותי "עוגות לכל עת", וחלקה עם הציבור את המתכון שלה לעוגת זיו, על שם בנה. היום, לזכרה, אנחנו מביאים לכם את המתכון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית אפייה קפיצית קוטר 26 ס"מ):
כוס ושליש קמח
שליש כוס סוכר
100 גרם מרגרינה או חמאה
1 חלמון
קורט מלח
לקרם שוקולד:
200 גרם שוקולד בישול
100 גרם מרגרינה או חמאה
1 כפית גדושה ג'לטין
רבע כוס מים
4 חלמונים
2 כפות ברנדי
2 כפיות נס קפה
1 כוס אגוזים קצוצים
4 חלבונים
2 כפות סוכר
לקצפת:
1 שקית שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כפית נס קפה
אופן ההכנה:
1 הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק. משטחים שני שלישים מהבצק על תחתית התבנית. לשליש הבצק שנותר מוסיפים כף קמח ולשים שוב. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית כך שייווצרו שוליים בגובה 3 ס"מ, ואופים בחום גבוה (כ-200 מעלות) כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב,. מקררים ומעבירים את תבנית הבצק לצלחת הגשה.
2 קרם השוקולד: ממיסים את השוקולד והמרגרינה או החמאה על אש נמוכה תוך בחישה עד לקבלת קרם חלק.
3 מערבבים את הג'לטין והמים ומוסיפים לקרם השוקולד תוך כדי ערבוב. מצננים מעט.
ככה זה נראה לפני 15 שנה:
4 בוחשים היטב את החלמונים, הברנדי והנס קפה, מוסיפים לשוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
5 מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף גמיש. מוסיפים לקרם בתנועות עטיפה, יוצקים את הקרם אל התחתית האפויה ומשהים כשעה במקרר.
6 הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והנס קפה לקצפת גמישה, ומורחים על שכבת השוקולד. משהים לפחות 5 שעות במקרר.