אוכל
צילום׃ שני כהן, יחסי ציבור

עוגת גבינה, וניל ופטל

מתכון מנצח לעוגת גבינה אפויה, חגיגית וקלה להכנה

| מקורמיק | פורסם 21/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבסיס

1 וחצי כוסות פירורי ביסקוויט
שליש כוס חמאה מומסת
2 כפות סוכר
חצי כפית זנגוויל

לעוגה

900 גרם גבינת שמנת
כוס סוכר
2 כפות קמח
1 כף תמצית וניל טהור
4 ביצים
רבע כוס מיץ פטל/אוכמניות

אופן ההכנה:

1 מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.2. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה גדולה את פירורי הביסקוויט, הסוכר, החמאה והזנגוויל ומהדקים את התערובת בתבנית אפייה. מכניסים למקרר.3. מערבבים יחד את גבינת השמנת והסוכר במערבל מזון במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ותמצית הווניל ומערבבים היטב.4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תוך ערבול במהירות נמוכה, עד להשגת תערובת אחידה.5. מוציאים את התבנית מהמקרר. יוצקים את התערובת על גבי הבסיס ומפזרים בעדינות את מיץ הפטל.6. מכניסים את התבנית לתנור למשך 40-45 דקות, או עד שמרכז העוגה נאפה היטב.7. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים אותה עד שהעוגה מתקררת היטב. לאחר מכן מכניסים את העוגה למקרר למשך 4 שעות נוספות או למשך הלילה.