צילום׃ istockphoto
סהרוני שקדים
ארבעה מצרכים ליצירת סהרוני שקדים מופלאים
ויסוצקי | אתר ויסוצקי
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
• 200 גר' חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
• 1/2 כוס סוכר
• ¼ 1 כוס שקדים טחונים
• 2 כוסות קמח
אופן ההכנה:
• במערבל, מערבבים את החמאה והסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה ואוורירית. • מוסיפים את השקדים והקמח ומערבבים לבצק אחיד. • תולשים פיסות בצק קטנות ומגלגלים בעזרת הידיים לגלילים בגודל אצבע, אותם מעצבים לצורת סהרונים. • מניחים בתבנית משומנת ואופים במשך 12 דקות, במרכזו של תנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. מומלץ לבדוק מידי פעם את גוון העוגיות בחלקן התחתון משום שהן אינן משחימות מלמעלה. כאשר החלק התחתון מקבל גוון זהוב, זהו סימן לכך שהעוגיות מוכנות. • מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים מלמעלה סוכר אבקה ומאכסנים מיד בכלי סגור היטב.