אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס

המתכון הכי טוב שלי: עוגיות פקאן מושלגות

מבין כל העוגיות שבעולם, אלה ללא ספק העוגיות המועדפות עליי לאחרונה – בגלל החורף וגם בגלל שהריח שלהן פשוט מטריף, והטעם לא פחות. זה כל מה שצריך לדעת בשביל שיצאו מושלמות

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako | פורסם 24/02/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

האגוזים. ההבדל העיקרי בין המתכונים השונים לעוגיות אגוזים (או שקדים) הוא במינון בין הקמח לאגוזים ובעובי הטחינה שלהם. ככל שהאגוזים טחונים יותר דק יש צורך בפחות קמח, כי הם משמשים כמו קמח ואפילו יכולים להחליף אותו כליל. כאן אנחנו קוצצים את האגוזים, חלק דק (לטובת איחוד הבצק) וחלק גס (לטובת הקראנץ').

 

סוד הטעם בקליית האגוזים מראש על מחבת יבשה, מה שמוציא מהם את המיטב. רק זהירות שלא יישרפו.

 

שיטה. אם עובדים עם חמאה רכה אפשר לערבב את חומרי הבצק עם מרית סיליקון. אם משתמשים בחמאה קרה, חותכים לקוביות ומכינים את הבצק במעבד מזון (ראו הערה בסוף).

 

מרכיבים :

ל-14-15 עוגיות:

100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן

100 גרם חמאה, רכה

1 כוס (140 גרם) קמח

רבע כוס (50 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

מעט מלח

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מתחילים בקליית האגוזים: מחממים מחבת ללא שומן על אש בינונית-נמוכה. מפזרים את אגוזי הפקאן וקולים כמה דקות עד הזהבה. מערבבים כל הזמן, כדי שלא יישרפו. מצננים.

2 קוצצים חצי מכמות האגוזים למרקם דק וחצי למרקם גס (כמו קוקוס טחון ושבבי קוקוס). אפשר לעשות את זה בסכין ואפשר במעבד מזון, בפולסים קצרים.

3 מערבבים את החמאה הרכה עם האגוזים הקצוצים דק, הקמח, הסוכר, תמצית הווניל והמלח. הכי נוח לערבב בעזרת מרית סיליקון עד שמתקבל בצק רך.

4 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים גס ומערבבים. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים כפית מים (אם יש צורך אז יותר) עד שהוא מתאחד.

5 יוצרים כדורים או אצבעות בגודל אחיד ומעבירים למקפיא ל-10-15 דקות.

6 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8 אופים 18-12 דקות (תלוי בגודל) או עד שעוגיות הפקאן מזהיבות מעט בשוליים. מפזרים אבקת סוכר ומצננים לחלוטין לפני שנוגעים או טועמים, למרות שהריח משגע לגמרי.

עוגיות פקאן מושלגות (צילום: נמרוד סונדרס)
עוגיות פקאן מושלגות|צילום: נמרוד סונדרס
עוגיות פקאן. הריח פשוט מטריף (צילום: נמרוד סונדרס)
עוגיות פקאן. הריח פשוט מטריף|צילום: נמרוד סונדרס

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

>> לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא

** אם מכינים את הבצק במעבד מזון מוסיפים את האגוזים הקצוצים גס רק ממש בסוף.