צילום׃ יחסי ציבור
פונדנט שוקולד
כמה עונג יש בסופלה השוקולד הזה, עם הלב החם שממשיך לפנק ביס אחרי ביס
קרן עינב | פסטיבל "יין, שוקולד&קפה"
| פורסם 16/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
100 מ"ל חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
6 ביצים
80 גרם סוכר
100 גרם קמח מנופה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מביאים לרתיחה בסיר את החלב, השמנת והחמאה.
2 ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד.
3 מאחדים את השוקולד עם תערובת החלב.
4 מקציפים במיקסר עם מטרפה את הביצים עם הסוכר ומוסיפים בעדינות את תערובת השוקולד. מקפלים לתוך התערובת את הקמח.
5 משמנים ומקמחים תבניות אלומיניום אישיות ומוזגים לתוכם את התערובת.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 3 דקות ומורידים את הטמפ' ל-160 מעלות לאפייה של עוד 6-7 דקות.
* מאת השפית קרן עינב, במסגרת פסטיבל "יין, שוקולד&קפה" בקניון CINEMALL בחיפה. פסטיבל חיפאי שמוקדש לחיים הטובים עם סדנאות השף, הדרכות יין, והפתעות משוקולד איכותי. תאריכים: 14.1,21.1 בין השעות 11:00-14:00.