אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פונדנט שוקולד

כמה עונג יש בסופלה השוקולד הזה, עם הלב החם שממשיך לפנק ביס אחרי ביס

קרן עינב | פסטיבל "יין, שוקולד&קפה" | פורסם 16/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

100 מ"ל חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
6 ביצים
80 גרם סוכר
100 גרם קמח מנופה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מביאים לרתיחה בסיר את החלב, השמנת והחמאה.

2 ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד.

3 מאחדים את השוקולד עם תערובת החלב.

4 מקציפים במיקסר עם מטרפה את הביצים עם הסוכר ומוסיפים בעדינות את תערובת השוקולד. מקפלים לתוך התערובת את הקמח.

5 משמנים ומקמחים תבניות אלומיניום אישיות ומוזגים לתוכם את התערובת.

6 אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 3 דקות ומורידים את הטמפ' ל-160 מעלות לאפייה של עוד 6-7 דקות.

* מאת השפית קרן עינב, במסגרת פסטיבל "יין, שוקולד&קפה" בקניון CINEMALL בחיפה. פסטיבל חיפאי שמוקדש לחיים הטובים עם סדנאות השף, הדרכות יין, והפתעות משוקולד איכותי. תאריכים: 14.1,21.1 בין השעות 11:00-14:00.