אוכל
צילום׃ דונה קישוט, פורום אוכל חלבי של תפוז

עוגיות ריקוטה ולימון

בבסיסן הן עוגיות חמאה תמימות, אך בתוכן מתחבאות להן גבינת ריקוטה רכה וגרידת לימון מרעננת

דונה קישוט | פורום אוכל חלבי של תפוז | פורסם 12/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (60 מנות):

2.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
113 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת (1/2 כוס)
2 כוסות סוכר
2 ביצים גדולות
465 גרם ריקוטה
3 כפות מיץ לימון טרי
קליפת לימון אחד מגוררת

לזיגוג

1.5 כוס אבקת סוכר
3 כפות לימון טרי מיץ (או חלב)
קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומניחים בצד.

3 בקערת המיקסר מערבלים יחד את החמאה והסוכר כ-3 דקות, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.

4 מוסיפים את הביצים אחת אחת ולאחר מכן את גבינת הריקוטה, מיץ הלימון, וקליפת הלימון המגורדת.

5 מוסיפים את תערובת הגבינה לחומרים היבשים ומערבבים.

6 יוצקים כמויות של כפית גדושה על נייר אפייה ואופים כ-15-25 דקות, עד להזהבה בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כ-20 דקות.

7 מערבבים יחד את כל מרכיבי הזיגוג, מזלפים על כל עוגייה ומשטחים. ניתן לוותר על הזיגוג ולפזר אבקת סוכר במקום.