עוגיות ריקוטה ולימון
בבסיסן הן עוגיות חמאה תמימות, אך בתוכן מתחבאות להן גבינת ריקוטה רכה וגרידת לימון מרעננת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (60 מנות):
2.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
113 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת (1/2 כוס)
2 כוסות סוכר
2 ביצים גדולות
465 גרם ריקוטה
3 כפות מיץ לימון טרי
קליפת לימון אחד מגוררת
לזיגוג
1.5 כוס אבקת סוכר
3 כפות לימון טרי מיץ (או חלב)
קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
3 בקערת המיקסר מערבלים יחד את החמאה והסוכר כ-3 דקות, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת ולאחר מכן את גבינת הריקוטה, מיץ הלימון, וקליפת הלימון המגורדת.
5 מוסיפים את תערובת הגבינה לחומרים היבשים ומערבבים.
6 יוצקים כמויות של כפית גדושה על נייר אפייה ואופים כ-15-25 דקות, עד להזהבה בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כ-20 דקות.
7 מערבבים יחד את כל מרכיבי הזיגוג, מזלפים על כל עוגייה ומשטחים. ניתן לוותר על הזיגוג ולפזר אבקת סוכר במקום.