צילום׃ יח"צ
עוגת גבינה עם קצפת ותותים
עוגה עשירה יפה וטעימה
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 22/06/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 ק"ג גבינת 9%
1/2 כפית תמצית שקדים
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
4 כפות קורנפלור
4 כפות שטוחות אינסטנט
פודינג וניל
לציפוי
1 מכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/2 קופסת אינסטנט וניל
לעיטור
תותים או פטל או דובדבנים
אופן ההכנה:
1 מקציפים את חלבוני הביצים עם ½ כוס סוכר לקצף יציב. 2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, החלמונים, הסוכר הנותר, התמציות, קליפת הלימון, הקורנפלור והפודינג. 3. מערבבים את הקצף עם תערובת הגבינה, ואופים ב- 160 מעלות צלזיוס (חום בינוני- נמוך) כשעה ועשרים דקות. מניחים להצטנן. 4. מכינים קרם קצפת מן השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט, ושופכים על העוגה. מצננים שוב. 5. מעטרים בתותים טריים, או בפטל, או בדובדבנים.