אוכל
צילום׃ יח"צ

עוגת גבינה עם קצפת ותותים

עוגה עשירה יפה וטעימה

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 ביצים
1 כוס סוכר
1 ק"ג גבינת 9%
1/2 כפית תמצית שקדים
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
4 כפות קורנפלור
4 כפות שטוחות אינסטנט
פודינג וניל

לציפוי

1 מכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/2 קופסת אינסטנט וניל

לעיטור

תותים או פטל או דובדבנים

אופן ההכנה:

1 מקציפים את חלבוני הביצים עם ½ כוס סוכר לקצף יציב. 2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, החלמונים, הסוכר הנותר, התמציות, קליפת הלימון, הקורנפלור והפודינג. 3. מערבבים את הקצף עם תערובת הגבינה, ואופים ב- 160 מעלות צלזיוס (חום בינוני- נמוך) כשעה ועשרים דקות. מניחים להצטנן. 4. מכינים קרם קצפת מן השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט, ושופכים על העוגה. מצננים שוב. 5. מעטרים בתותים טריים, או בפטל, או בדובדבנים.