דובוש הונגרי
עוגת שכבות טורט בזיגוג סוכר - טעימה, חגיגית ומרשימה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לקרם
200 גרם חמאה, או מרגרינה בטעם חמאה
2 ביצים
150 גרם (2/3 כוס) סוכר
2 כפות קוניאק
2 כפות תמצית רום
4 כפות קקאו, מנופה
1 כף אבקת נס קפה
לטורט
מרגרינה, לשימון
7 ביצים, מופרדות
175 גרם (11/4 כוסות) קמח, מנופה
210 גרם (1 כוס דחוסה) סוכר
לציפוי
200 גרם (כ-1 כוס) סוכר
1 כפית חמאה או מרגרינה
אופן ההכנה:
1 להכנת הקרם: מתחילים לפחות שעתיים לפני הכנת העוגה. שמים בקערת המערבל (מיקסר) את כל המרכיבים ומערבלים לקבלת קרם אחיד. שומרים במקרר שעתיים לפחות.
2 להכנת הטורט: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). גוזרים מנייר אפייה 7 עיגולים בקוטר 24 ס"מ ומשמנים אותם במרגרינה.
3 מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב אבל גמיש ולא קשה מדי. מקפלים בהדרגה את הקמח לקצף החלבונים.
4 בנפרד, מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקבלת קציפה בהירה. מקפלים את קצף החלבונים לתוך קציפת החלמונים.
5 מניחים בתבנית התנור עיגול משומן של נייר אפייה, יוצקים למרכזו 1/2 מצקת מתערובת הבצק ומשטחים את התערובת על פני כל העיגול באופן שווה. אופים 12 דקות עד שהטורט זהוב, יפה ועשוי אבל לא יבש ופריך. מכינים כך את כל עלי הטורט. שומרים את עלי הטורט העשויים על גבי נייר אפייה משומן קלות - יש לעלי הבצק נטייה להידבק קלות למשטח עליו הם נחים.
6 להרכבת העוגה: על גבי צלחת הגשה מניחים עלה בצק מצונן (שומרים את העלה היפה ביותר לעלה העליון). מכניסים את הקרם לשק זילוף, מזלפים מהקרם על גבי העלה ומורחים אותו על פני כל העלה. על הקרם מניחים עוד עלה ומורחים באותה צורה מהקרם. ממשיכים כך ומסיימים בעלה הבצק העליון.
7 משמנים 4 סכינים חדות ומכינים אותן על צלחת לצד העוגה.
8 לציפוי: בסיר קטן ממיסים את הסוכר תוך ערבוב לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים את החמאה ומערבבים. יוצקים את הקרמל על פני כל העוגה, ומייד חורצים בסכין משומנת את סימני הפרוסות - הקרמל מתקשה די מהר, וכל 2-3 סימנים צריך לשמן שוב את הסכין (כדי לחסוך זמן הכנו מראש את הסכינים המשומנות).
9 שומרים במקרר עד להגשה.