אוכל
יח``צ׃ דן לב, יחסי ציבור

מאפינס דבש

מתכון מיוחד לראש השנה

אורית מורן | יריד האוכל של דיזנגוף סנטר | פורסם 31/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חומרים לשלב א':

¾ כוס סוכר
כוס תה חזק
כוס שמן
כוס דבש
3 חלמונים
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
קורט מלח

חומרים לשלב ב':

1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
½ 3 כוסות קמח
½ כוס אגוזים קצוצים דק

חומרים לשלב ג':

3 חלבונים
¼ כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל החומרים של שלב א' לקערה גדולה ובוחשים עד שאין גושים. 2. מערבבים את החומרים של שלב ב' בנפרד, ולאחר מכן מוסיפים לתערובת משלב א'. בוחשים עד שנוצר בצק. 3. מחממים את התנור לחום בינוני. 4. מקציפים את החלבונים. כשמתקבל קצף מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהקצף הופך גמיש. 5. מוסיפים את הקצף לבצק משלב ב' בתנועות סיבוביות ויוצקים לתבניות מאפינס מסיליקון או לתבנית משומנת גודל 26. 6. אופים בחום בינוני כשעה. אפשר לבדוק מוכנות המאפה על ידי קיסם. העוגה מוכנה כאשר צבעה חום והקיסם נקי. מוציאים מהתבניות אחרי צינון.