אוכל

סהרוני שמרים‮ במלית פובידל‮, ‬אגוזים וצימוקים

סהרונים שחומים ומפנקים במלית עשירה של ריבת שזיפים במתיקות מעודנת

בני סיידא | בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת | פורסם 28/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

5 כוסות קמח
250 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 ‬כוס חלב פושר
‬1/2 כפית מלח
3 ‬ביצים
40 ‬גרם שמרית ‬או‮ ‬15‮ ‬גרם שמרים יבשים

למלית

צנצנת ריבת פובידל‮
‬1 ‬כוס סוכר
1‮ ‬כף קינמון
150‮ ‬גרם אגוזי מלך‮, ‬קצוצים
100‮ ‬גרם צימוקים בהירים

להברשה

1 ‬ביצה‮, ‬טרופה
1‮ ‬כפית קינמון
2 ‬כפות סוכר

     

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק:‬‮ ‬שמים בקערת המערבל (‬מיקסר‮ עם וו לישה) את כל המרכיבים ומעבדים במהירות נמוכה‮ ‬4‮ ‬דקות‮. מגבירים את מהירות המערבל ולשים‮ ‬8‮ ‬דקות‮.‬2. להכנת המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לריבה.3. להכנת הסהרונים: ‬מחממים תנור לחום בינוני(081 מעלות). ‬

4 מחלקים את הבצק ל-20 ‬כדורים. ‬מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל כדור לעלה בקוטר‮ ‬12‮ ‬ס"מ‮. מורחים את העלה במעט ריבת פובידל, ‬זורים מעל את המלית ומגלגלים לגלילה. 

5 סוגרים את קצות הגלילה על ידי צביטת הבצק ומעצבים לצורת סהרון. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הבצק‮.‬

6 מברישים את הסהרונים בביצה הטרופה. מערבבים את הסוכר עם הקינמון וזורים מעל הסהרונים. ‬אופים כ-‬30‮ ‬ דקות עד שהסהרונים יזהיבו‮.‬