סהרוני שמרים במלית פובידל, אגוזים וצימוקים
סהרונים שחומים ומפנקים במלית עשירה של ריבת שזיפים במתיקות מעודנת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
5 כוסות קמח
250 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
1/2 כפית מלח
3 ביצים
40 גרם שמרית או 15 גרם שמרים יבשים
למלית
צנצנת ריבת פובידל
1 כוס סוכר
1 כף קינמון
150 גרם אגוזי מלך, קצוצים
100 גרם צימוקים בהירים
להברשה
1 ביצה, טרופה
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 להכנת הבצק: שמים בקערת המערבל (מיקסר עם וו לישה) את כל המרכיבים ומעבדים במהירות נמוכה 4 דקות. מגבירים את מהירות המערבל ולשים 8 דקות.2. להכנת המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לריבה.3. להכנת הסהרונים: מחממים תנור לחום בינוני(081 מעלות).
4 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל כדור לעלה בקוטר 12 ס"מ. מורחים את העלה במעט ריבת פובידל, זורים מעל את המלית ומגלגלים לגלילה.
5 סוגרים את קצות הגלילה על ידי צביטת הבצק ומעצבים לצורת סהרון. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הבצק.
6 מברישים את הסהרונים בביצה הטרופה. מערבבים את הסוכר עם הקינמון וזורים מעל הסהרונים. אופים כ-30 דקות עד שהסהרונים יזהיבו.