עוגת תמרים ופקאנים
אחת העוגות המנצחות של מירי צדוק מבלוג עוגה לשבת: משתמשים בפחות סוכר כי התמרים מספקים כל מה שצריך, המרקם רך ועסיסי ומעל הכל פקאנים פריכים. עוגה מושלמת לט"ו בשבט, לשבת ולחיים באופן כללי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית קפיצית 26 ס"מ:
350 גרם תמרים (מג'הול)
2 כוסות מים רותחים
כפית סודה לשתייה
4 ביצים
חצי כוס סוכר קנים
300 גרם קמח תופח (שתי כוסות ושתי כפות)
חצי כוס שמן
כוס אגוזי פקאן קצוצים
2 כפות סירופ מייפל או אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מגלענים את התמרים, מעבירים לקערה ושופכים עליהם 2 כוסות מים רותחים. מוסיפים כפית שטוחה סודה לשתייה ומשרים במשך 5 דקות לריכוך התמרים.
3 מעבירים את התמרים עם המים למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים תחילה לאט ואז מגבירים את המהירות עד לקבלת עיסה חלקה. מעבירים את העיסה לקערה אחרת.
4 באותה קערת מיקסר (בלי לשטוף) מוסיפים 4 ביצים וחצי כוס סוכר קנים, ומקציפים במשך 3 דקות עד לקבלת קצף לבן ותפוח.

5 מאטים את פעולת המיקסר ומוספים חצי כוס שמן בזילוף איטי. מוסיפים את תערובת התמרים ולבסוף מנפים לבפנים את הקמח.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ מכוסה בנייר אפייה.
7 מפזרים פקאנים שבורים בצורה אחידה.
8 מכניסים לתנור למשך 55-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
9 מוציאים את העוגה מהתנור וכשהיא חמה מברישים מעליה סירופ מייפל.
המתכון המקורי ועוד מתכונים מעולים באינסטגרם עוגה לשבת
בתיאבון!