חיתוכיות אגוזים וקרמל
תמיד מתחשק לנו פאי אגוזים, כזה כמו שמכינים בתכניות אוכל, אבל איכשהו זה נראה לנו גדול עלינו. אז קבלו גרסה קלילה - בלי לרדד, להקציף או להתאמץ יותר מדי: חיתוכיות אגוזים בקרמל פשוט טעימות ובקלי קלות
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בגודל 20X20 ס"מ:
140 גרם (1 כוס) קמח
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
קורט מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות מים קרים
למלית אגוזים וקרמל:
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם אגוזי פקאן
75 גרם חמאה מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
40 גרם (2 כפות) סירופ מייפל
קורט מלח
1 כף חלב
אופן ההכנה:
1 בסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח, אבקת אפייה ותמצית וניל ומעבדים לתערובת פירורית.
3 מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
4 מעבירים את גושי הבצק לתוך התבנית ומשטחים בעזרת האצבעות לבסיס בגובה אחיד.
5 אופים במשך 15-20 דקות, או עד שהבסיס מזהיב בצורה אחידה אך עדיין בהיר למדי.
6 מכינים את מלית האגוזים: קוצצים את האגוזים גס ושמים בקערה.
7 מוסיפים חמאה מומסת, סוכר, מייפל, מלח וחלב ומערבבים היטב.
8 יוצקים את תערובת האגוזים על הבסיס האפוי ומחזירים ל-10-15 דקות אפייה עד שתערובת האגוזים מבעבעת.
9 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט