אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות קוואקר

מתכון לעוגיות שיבולת שועל שוות במיוחד. חטיף בריא ומנחם

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 11/04/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

100 גרם חמאה

כפית סילאן או דבש (לא חייבים, זה עובד מעולה גם בלי)

כוס קמח מלא

1 כוס סוכר חום

10 גרם אבקת אפייה

100 גרם קוקוס טחון

2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל)

ביצה

50 גרם אגוזי מלך חתוכים / צימוקים חתוכים / חמוציות / שקדים קלופים חתוכים גס – או מיקס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות.

2 ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים דבש. מערבבים.

3 בקערת ערבוב מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הקוקוס והקוואקר, ומערבבים. מוסיפים את הפירות היבשים / אגוזים שבחרנו ומערבבים טוב.

4 טורפים ביצה ומוסיפים לתערובת, מוסיפים גם את החמאה וממשיכים לערבב עד שנוצרת עיסה אחידה ורטובה.

5 לוקחים בערך כף מהתערובת בכל פעם, מהדקים באגרוף בתוך כף היד ומשטחים בעדינות.

6 מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק ראוי אחת מהשניה ומכניסים לתנור.

7 אחרי 20 דקות בודקים אם העוגיות הפכו למוצקות אבל לא קשות מדי. אם העוגיות עדיין רכות מדי, משאירים לחמש דקות נוספות בתנור. זמן האפייה לא צריך לעלות על 25 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!