אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

עוגיות פילו אגוזים

פינוקים קטנים ומענגים של בצק פילו במילוי אגוזים וקינמון

מיקי שמו | mako | פורסם 24/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

חבילת עלי פילו
כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את אגוזי המלך, הקינמון והסוכר.

2 מניחים שני עלי פילו אחד על השני על שולחן העבודה.

3 מברישים את העלה העליון בחמאה מומסת.

4 מפזרים על העלים מתערובת האגוזים ומגלגלים לגלילה.

5 מברישים את הגלילה בחמאה מומסת וחותכים ל-6-7 עוגיות ברוחב 3 ס"מ כל אחת. ממשיכים כך עם שאר עלי הפילו.

6 אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.