עוגיות שוקולד פאדג' בקרם קפה
עוגיות רכות, שוקולדיות ועסיסיות להפליא המוגשות עם קרם קפה מתוק-מריר וחלק כמו משי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה
כוס בנפח 200 מ"ל
לעוגיות
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
115 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס סוכר לבן
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
45 גרם שוקולד מריר מומס
180 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
לקרם קפה
1 גבינת שמנת (227 גרם), למשל פילדלפיה
2/3 כוס אבקת סוכר
1 כף נס קפה מגורען, מומס במעט שמנת מתוקה
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 כף ברנדי, ליקר קפה או פינקולדה
לקישוט
שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם העוגיות: מערבבים יחד את החומרים היבשים (הקמח, אבקת האפייה והמלח), ומניחים בצד.
2 מקרימים יחד במיקסר (במהירות בינונית) את החמאה ושני סוגי הסוכר, עד לקבלת תערובת אוורירית.
3 מוסיפים את הביצה ומערבלים. 4. מוסיפים תמצית וניל ושוקולד מומס, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים בשתי נגלות. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים את השוקולד הקצוץ, מערבלים עוד קצת ומכניסים למקרר לצינון של בין 4 שעות ללילה.
6 כשרוצים לאפות מחממים תנור ל-180 מעלות, מכדררים את הבצק לכדורים בגודל אגוז ושולחים לאפייה ל-12 דקות בלבד. חשוב להיזהר מאפיית יתר, כדי שהעוגיות ייצאו פאדג'יות ולא יבשות.
7 לקרם הקפה: שמים את כל החומרים בבלנדר, ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ומשיי.
8 מוזגים את הקרם לכוסות ומגישים עם העוגיות.