אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגיות שוקולד פאדג' בקרם קפה

עוגיות רכות, שוקולדיות ועסיסיות להפליא המוגשות עם קרם קפה מתוק-מריר וחלק כמו משי

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 09/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה
כוס בנפח 200 מ"ל

לעוגיות

1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
115 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס סוכר לבן
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
45 גרם שוקולד מריר מומס
180 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

לקרם קפה

1 גבינת שמנת (227 גרם), למשל פילדלפיה
2/3 כוס אבקת סוכר
1 כף נס קפה מגורען, מומס במעט שמנת מתוקה
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 כף ברנדי, ליקר קפה או פינקולדה

לקישוט

שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם העוגיות: מערבבים יחד את החומרים היבשים (הקמח, אבקת האפייה והמלח), ומניחים בצד.

2 מקרימים יחד במיקסר (במהירות בינונית) את החמאה ושני סוגי הסוכר, עד לקבלת תערובת אוורירית.

3 מוסיפים את הביצה ומערבלים. 4. מוסיפים תמצית וניל ושוקולד מומס, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים בשתי נגלות. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מוסיפים את השוקולד הקצוץ, מערבלים עוד קצת ומכניסים למקרר לצינון של בין 4 שעות ללילה.

6 כשרוצים לאפות מחממים תנור ל-180 מעלות, מכדררים את הבצק לכדורים בגודל אגוז ושולחים לאפייה ל-12 דקות בלבד. חשוב להיזהר מאפיית יתר, כדי שהעוגיות ייצאו פאדג'יות ולא יבשות.

7 לקרם הקפה: שמים את כל החומרים בבלנדר, ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ומשיי.

8 מוזגים את הקרם לכוסות ומגישים עם העוגיות.