עוגת בננה ושוקולד צ'יפס
כשהמתיקות של הבננה פוגשת את המתיקות של השוקולד - נהיה כיף גדול
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
1 ביצה + 1 חלמון
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
100 גרם שמן (חצי כוס)
125 גרם קמח (חצי כוס ועוד 2 כפות)
1 גרם קינמון ( קורט)
1 גרם אגוז מוסקט (קורט)
2 גרם אבקת אפיה (רבע כפית)
2 גרם סודה לשתייה (רבע כפית)
120 גרם בבנות בשלות ומרוסקות (2-3 בננות מרוסקות)
65 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 במיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצה, החלמון והסוכר (שמים מעט סוכר בהתחלה, נותנים למסה לעלות ואז מוסיפים את שארית הסוכר בהדרגה) עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
3 מוסיפים את השמן במנות קטנות בזרם דק כשהמיקסר מקציף, עד קבלת מרקם קרם תפוח.
4 מנפים את הקמח והאבקות יחד.
5 מחליפים את המטרפה בוו גיטרה ומוסיפים את היבשים בשתי מנות עד ערבוב מלא.
6 טוחנים את הבננות למחית ומוסיפים למסה יחד עם פניני השוקולד.
7 משמנים תבנית אינגליש בעזרת תרסיס שימון ויוצקים את המסה.
8 אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.