אוכל
צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור

עוגת בננה ושוקולד צ'יפס

כשהמתיקות של הבננה פוגשת את המתיקות של השוקולד - נהיה כיף גדול

עמר זרניצקי דרומי | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 18/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 ביצה + 1 חלמון
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
100 גרם שמן (חצי כוס)
125 גרם קמח (חצי כוס ועוד 2 כפות)
1 גרם קינמון ( קורט)
1 גרם אגוז מוסקט (קורט)
2 גרם אבקת אפיה (רבע כפית)
2 גרם סודה לשתייה (רבע כפית)
120 גרם בבנות בשלות ומרוסקות (2-3 בננות מרוסקות)
65 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות.

2 במיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצה, החלמון והסוכר (שמים מעט סוכר בהתחלה, נותנים למסה לעלות ואז מוסיפים את שארית הסוכר בהדרגה) עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

3 מוסיפים את השמן במנות קטנות בזרם דק כשהמיקסר מקציף, עד קבלת מרקם קרם תפוח.

4 מנפים את הקמח והאבקות יחד.

5 מחליפים את המטרפה בוו גיטרה ומוסיפים את היבשים בשתי מנות עד ערבוב מלא.

6 טוחנים את הבננות למחית ומוסיפים למסה יחד עם פניני השוקולד.

7 משמנים תבנית אינגליש בעזרת תרסיס שימון ויוצקים את המסה.

8 אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.