אוכל
צילום׃ דרור כץ, http://www.pascalpr.co.il/

בישקוטים

לכבוד החג עוגיות עם נגיעות של פירות מיובשים

פסקל פרץ-רובין | http://www.pascalpr.co.il/ | פורסם 27/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

3 כוסות קמח תופח, מנופה
1 כף קליפת תפוז, מגוררת
1/4 כפית מלח
1 כף קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי, מגורר
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט הל, טחון דק
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס גרנולה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
3-2 כפות מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח, קליפת תפוז, מלח, קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, אבקת סודה לשתייה והל. מוסיפים צימוקים, גרנולה וסוכר ומערבבים.

2 מערבבים בקערית דבש, ביצה, תמצית וניל ומים. מוסיפים לתערובת הקמח ומאחדים לבצק חלק.

3 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעצבים כל חלק בידיים רטובות לכיכר. מניחים ברווחים בתבנית אפייה מרופדת.

4 אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ בכיכר יוצא יבש.

5 פורסים את הכיכרות בעובי 1 ס"מ ומניחים אותן על פניהן בתבנית. אופים עוד 10 דקות מכל צד (מקפידים לא לייבש אותן יותר מדי, הן יתקשו בעת הקירור). שומרים בכלי סגור הרמטית.