בישקוטים
לכבוד החג עוגיות עם נגיעות של פירות מיובשים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (40 מנות):
3 כוסות קמח תופח, מנופה
1 כף קליפת תפוז, מגוררת
1/4 כפית מלח
1 כף קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי, מגורר
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט הל, טחון דק
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס גרנולה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
3-2 כפות מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח, קליפת תפוז, מלח, קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, אבקת סודה לשתייה והל. מוסיפים צימוקים, גרנולה וסוכר ומערבבים.
2 מערבבים בקערית דבש, ביצה, תמצית וניל ומים. מוסיפים לתערובת הקמח ומאחדים לבצק חלק.
3 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעצבים כל חלק בידיים רטובות לכיכר. מניחים ברווחים בתבנית אפייה מרופדת.
4 אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ בכיכר יוצא יבש.
5 פורסים את הכיכרות בעובי 1 ס"מ ומניחים אותן על פניהן בתבנית. אופים עוד 10 דקות מכל צד (מקפידים לא לייבש אותן יותר מדי, הן יתקשו בעת הקירור). שומרים בכלי סגור הרמטית.