אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת תמרים, תפוחים ואגוזים

במיוחד לכבוד ט"ו בשבט, מתכון מהיר וקל לעוגת פירות יבשים לחה ועסיסית

שמרית גולדברג | ניופאן גורמה | פורסם 16/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

100 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
2 כפות סילאן
400 גרם ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס אבקת שקדים
1 3/4 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפייה
2 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במהירות בינונית. 3. כשמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן ומערבבים היטב. 4. מוסיפים תוך כדי עירבוב את ממרח התמרים, אבקת השקדים, הקינמון ומיץ הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה. 5. מוסיפים במהירות נמוכה את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כ-2 דק' עד שכל הקמח נבלע היטב בתערובת. 6. יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת המרופדת בנייר אפייה, מפזרים את התפוחים, תוחבים אותם פנימה עם הידיים ומפזרים מעל את האגוזים. 7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 45-50 דקות או עד שהעוגה משחימה והקיסם יוצא יבש ממרכזה.