צילום׃ רעות זומר, זומר'ס בייקרי
שמרים שוקולד ממכרת
העוגה הכי מנחמת שיש - רכה, חמימה וריחנית שתמיד עושה את העבודה
רעות זומר | זומר'ס בייקרי
| פורסם 22/03/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
500 גרם קמח שטיבל 2
8 גרם שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
3 כפות סוכר חום או דבש
חצי כפית מלח
1 וחצי כוס חלב
220 גרם חמאה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות
3 ביצים
למילוי
600 גרם שוקולד חלב/מריר, מומס במיקורגל
אופן ההכנה:
1 מערבבים שמרים וקמח בקערה. 2. מוסיפים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח. 3. לשים את הבצק במיקסר במהירות נמוכה כדקה, מוסיפים את המלח והחמאה ולשים עוד 8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. 4. מתפיחים במקרר כ6-8 שעות. 5. לוקחים כחצי מכמות הבצק, מרדדים למלבן דק ככל האפשר ומורחים כמחצית מכמות השוקולד. חוצים את הבצק באמצע ומגלגלים ל-2 רולדות. חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק. 6. מתפיחים במקום חמים כשעתיים, מורחים בביצה ואופים בחום של 180 מעלות, כ35- דקות.