אוכל

עוגת ט"ו בשבט משובחת ואיכותית

מבצק שמרים, קרם פטיסייר ופירות יבשים ביין

ברי סייג | זמן איכות | פורסם 16/09/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ברי סייג במתכון לט"ו בשבט, אבל לא רק

מרכיבים :

לבצק השמרים

כוס וחצי קמח
4 כפות סוכר
½ כפית מלח
½ כפית שמרים יבשים
כוס חלב
2 כפות שמן תירס
2 ביצים מס' 2
100 גרם חמאה רכה

לקרם הפטיסייר

חצי כוס חלב
2 כפות סוכר
מקל וניל
כף שטוחה קורנפלור
1 חלמון

לתערובת הפירות היבשים

4 עיגולי אננס מיובש
10 יחידות של משמש מיובש
5 יחידות של  תאנה מיובשת
5 יחידות של שזיף מיובש
3 יחידות של פפאיה מיובשת
חופן של דובדבנים מיובשים
כוס יין לבן לבישול
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 מקלות קינמון

לזיגוג

ג'לי שקוף מוכן

אופן ההכנה:

1 הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה לבצק אחיד ופותחים את הבצק לעלה מלבני בעובי ס"מ. 2. מורחים את החמאה על חצי עלה, ומקפלים לחצי. 3. מרדדים שוב לעובי ס"מ, ומניחים ללילה במקרר. 4. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וחותכים לצורת מעוין. יוצרים דפנות מוגבהות, ומניחים לכשעה לתפיחה. 5. הכנת קרם הפטיסייר: בסיר קטן מעל להבה נמוכה מרתיחים את החלב, הסוכר ומקל הווניל. 6. בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור והחלמון. 7. מוסיפים את תערובת החלמון לסיר בהדרגה ותוך ערבוב. משאירים על האש עד לתחילת בעבוע, מסירים מהאש ומצננים. 8. הכנת תערובת הפירות: מרתיחים את היין ומיץ התפוזים ביחד עם מקלות הקינמון על אש קטנה. 9. מוסיפים את הפירות היבשים, מבשלים כ-5 דקות ומצננים. 10. הרכבת העוגה: מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות. 11. ממלאים את פנים מעוין הבצק בקרם הפטיסייר, אופים 20 דקות ומצננים. 12. מסדרים מעל קרם הפטיסייר את הפירות היבשים, ומורחים בג'לי שקוף. 13. אפשר לקשט את העוגה בתמרים ממולאים באגוזי מלך ופרוסות שקדים. ניתן להכין את העוגה גם עם פירות טריים.